Interview "Ik richt me enkel en alleen op AA Gent"

Tomas Taecke
| 6 reacties
"Ik richt me enkel en alleen op AA Gent"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Stijn De Smet viel naast de wedstrijdselectie voor de Europese opdracht tegen Videoton maar wanhoopt niet. "Ik werk me te pletter in de hoop dat de kansen snel volgen", vertelt de Jabbekenaar aan Voetbalkrant.com.

Geen Stijn De Smet bij de 20-koppige wedstrijdselectie van de Buffalo's die woensdagmorgen afreisde naar het Hongaarse Szekesfehervar. Volgens bepaalde bronnen zit de 27-jarige West-Vlaming op een zijspoor, maar daar is de middenvelder het niet mee eens.

"Natuurlijk was ik graag meegereisd, maar diep ontgoocheld ben ik helemaal niet", zegt De Smet in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Doordat onder andere Baric terug is uit schorsing ben ik ten opzichte van vorige zondag uit de wedstrijdselectie gevallen. Gisteren (dinsdag nvdr.) speelde ik met de overige jongens een partij in Oudenaarde en deze morgen was de groep al opgestegen. Ik heb de trainer dus niet meer kunnen spreken. Ik werk gewoon keihard verder en laat me niet uit men lood slaan door deze niet-selectie".

De afgelopen seizoenen was Stijn De Smet iets te vaak geblesseerd om na enkele boerenjaren bij Cercle Brugge en een sterke eerste periode bij de Buffalo's zijn carrière in stijgende lijn te kunnen voortzetten. Ondanks vele kwetsuren kwam de eenmalige international toch 42 keer in actie voor de Gentenaars in competitieverband. De middenvelder werd vorig seizoen uitgeleend aan Westerlo, maar was ook daar vaker buiten strijd dan hem lief was.

"Tot op dit moment heb ik alle trainingen en oefenpartijen kunnen meedoen", legt De Smet uit die tegen Differdange en Lierse deel uitmaakte van de wedstrijdkern. "Daar ben ik uiterst tevreden over, want de voorbije jaren was dat anders. Ik train bijzonder hard en doe ook extra oefeningen en conditiewerk in mijn vrije tijd. Ondertussen ken ik mijn lichaam en weet ik wat er nodig is om topfit te zijn".
 

<< Met mijn manager heb ik nog niet gesproken over een eventueel vertrek >>


"Ik verkeer in goeie vorm en zorg dat ik scherp sta wanneer ik kansen krijg. Voorlopig moet ik wat geduld oefenen, maar dat zal vroeg of laat wel beloond worden. Nu kan ik eindelijk blessurevrij alle trainingen afhaspelen, waardoor je ongetwijfeld toch weer naar die beste vorm toegroeit".

Vorig seizoen kon De Smet niet voorkomen dat Westerlo naar de tweede afdeling tuimelde. Aan een nieuwe uitleenbeurt wil de gewezen Cercle-speler nog niet denken.

"Ik richt me enkel en alleen op AA Gent en wil hier ook dolgraag blijven. Ik maak deel uit van een enorm kwalitatieve groep en pluk daar ook de vruchten van. Nu werk ik mij elke dag uit de naad om te bewijzen dat de trainer op mij kan rekenen wanneer hij me nodig heeft. Met mijn manager heb ik zelfs nog niet gesproken over een mogelijk vertrek. Nogmaals: ik ben tevreden dat ik eindelijk blessurevrij ben en mij elke dag voluit kan geven", aldus Stijn De Smet.

Dat de concurrentie bij AA Gent niet de minste is, bewijst onderstaand lijstje. De Smet is een aanvallende middenvelder die ook op de flanken - en het liefst op links - uit de voeten kan. De volgende Buffalo's verdringen de 27-jarige West-Vlaming op dit moment uit de selectie:

Bruls - Van der Bruggen - Messoudi - Conte - Gecov - Soumahoro - Remacle - Raman - Thijs (geblesseerd)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties