STVV wint ruim op fandag Sparta Rotterdam

Fabian Morren
| 2 reacties

Na sterke zeges tegen eersteklasser Waasland-Beveren en het Turkse Gençlerbirligi ging STVV nu winnen bij het Nederlandse Sparta Rotterdam. De voorbereiding loopt zo uitstekend voor de tweedeklasser.

De Kanaries kwamen al snel op achterstand na dom balverlies maar herpakten zich snel en na twintig minuten bracht Guy Dufour de scoren in evenwicht, 1-1. Op het halfuur kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong bij de kasteelheren. Na een lange en knappe rush van Reza Ghoochannejhad tikte Bruno Andrade van dichtbij over de doellijn, 1-2.

Ook tijdens de tweede helft behield STVV de controle over het spel maar gaandeweg kwamen de Rotterdammers toch meer in het spel voor, maar Davy Schollen stond telkens paraat.

Met nog een paar minuten te gaan legde, met behulp van de doelman, de pas ingevallen Céderic Buekers de 1-3 eindstand vast. Weerom een mooie pluim op de hoed van Brepoels & Co want Sparta is in de Nederlandse Jupiler League een van de titelkandidaten en verloor tot op heden nog geen enkele oefenwedstrijd.

Opstelling: Schollen, Euvrard, Rossen, Daeseleire ('80 Schils), Delorge (58' Annys), Deferm ('86 Buekers), Dufer (73' Schoofs), Dufour (65' Junior), Schouterden, Reza ('70 Kaba), Andrade (46'Bertjens).