Kevin Vandenbergh keert terug naar oude liefde Westerlo

Christophe van den Boom
| 32 reacties
Kevin Vandenbergh keert terug naar oude liefde Westerlo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Vandenbergh keert terug naar zijn oude jeugdliefde Westerlo. De aanvaller tekende een contract voor drie seizoen bij de Kempense tweedeklasser. Na tien seizoenen keert hij terug naar de ploeg waar hij werd opgeleid.

Vandenbergh maakte tijdens het seizoen van 2010-2011 indruk met Eupen. KV Mechelen kaapte de goalgetter weg bij de nieuwbakken eersteklasser, in de hoop dat hij bij hen ook de weg naar de netten zou vinden. De spits had het moeilijk en wist maar één keer te scoren in 26 wedstrijden. Malinwa liet weten dat Vandenbergh mocht opstappen.

De 29-jarige aanvaller keert terug naar de club waar het voor hem begon. Bij Westerlo doorliep hij de jeugdreeksen en speelde drie seizoenen voor de a-kern. Daarna trok hij naar Racing Genk en maakte hij in zijn eerste seizoen 15 doelpunten. Dat bezorgde hem de titel van ‘Europa’s snelstscorende topschutter van het seizoen 2003-2004’.

Na Racing Genk stortte hij zich in een avontuur in de Nederlandse Eredivisie. Daar verbleef hij een seizoen bij FC Utrecht, waarna hij terugkeerde naar België. Hij speelde nog voor Germinal Beerschot en KAS Eupen.

STVV toonde ook verregaande interesse in Vandenbergh, maar hij koos om in de Kempen te blijven en tekende bij Westerlo voor drie jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties