Boussu Dour wipt Antwerp uit beker

Tijs Ruysschaert
| 59 reacties

Royal Boussu Dour Borinage heeft reeksgenoot Antwerp uit de Beker van België gekegeld. In de verlengingen wist Boussu Dour als enige te scoren. 1-0 en Antwerp uit de bekercompetitie.

In de eerste helft wist geen van beide tweedeklassers veel kansen te versieren, al had Boussu Dour licht overwicht. Doelman Björn Sengier redde de weinige pogingen van de thuisploeg.

De tweede helft bracht meer gevaar. Mouradit, Lemoine en Laurienté probeerden het stuk voor stuk, maar de Antwerp-goalie stond pal. Op dreiging van de bezoekers was het wachten tot het slot van de reguliere speeltijd, maar scoren deden Mombongo, Bennassar en Faucher niet. 0-0 na negentig minuten. Verlengingen moesten de beslissing brengen.

In de tweede verlenging miste Laurienté een huizenhoge kans voor de thuisploeg. Hij kreeg de bal aangespeeld op een meter van de doellijn, maar besloot nog over doel. In de 118de minuut zorgde Lemoine dan toch voor de verdiende 1-0. Hij werd diep gestuurd en werkte overhoeks af. Boussu Dour naar de 16de finales.