Vadis op weg naar Everton, niet Fulham

Vadis op weg naar Everton, niet Fulham
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet Fulham maar Everton lijkt de strijd om Vadis Odjidja te hebben gewonnen. Het bereikte een overeenkomst met Club Brugge over een uitleenbeurt, maar wacht nog op de handtekening van de FIFA.

Lang zag het ernaar uit dat Vadis Odjidja naar Fulham zou verhuizen (zie ook hier), dat de voorbije dagen met Moussa Dembélé en Clint Dempsey twee bepalende middenvelders zag vertrekken. Maar uiteindelijk blijkt Everton de strijd om de 23-jarige middenvelder van Club Brugge te zullen winnen. Dat staat te lezen op de officiële webpagina van de club uit Liverpool.

Wachten op FIFA-stempel

Everton, waar ook Marouane Fellaini en Kevin Mirallas aan de slag zijn, bereikte vlak voor afsluiten van de transfermarkt een akkoord met Club over een uitleenbeurt van Vadis Odjidja voor één seizoen. Een aankooptie moet The Toffees de kans bieden om de Rode Duivel volgende zomer definitief over te nemen. Maar volledig in orde is de overgang nog niet. Op de papieren ontbreekt nog een stempel van de FIFA, iets wat maandag aanstaande in orde zou moeten komen.

Voor de partij van nu zondag tegen Standard doet trainer Georges Leekens logischerwijs wel geen beroep op de middenvelder.

Reacties uit Brugge

Op de website van Club Brugge verduidelijkt algemeen manager Vincent Mannaert dat beide clubs voorlopig niets kunnen doen. "Het is nu wachten tot maandag, wanneer de FIFA de overgang al dan niet zal formaliseren. We hebben wel duidelijke afspraken gemaakt met Vadis dat wanneer de transfer afketst, hij zijn hoofd vrijmaakt en zich weer 100% focust op Club."

Odjidja zelf stelt Mannaert meteen gerust. "Mocht de transfer niet doorgaan, zal dat geen invloed hebben op mijn motivatie bij Club Brugge", klinkt het. "Maar het voorstel van Everton is aanlokkelijk en kunnen spelen in de Premier League is een buitenkans", hoopt hij luidop op een goede afloop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties