Proto: "Niet meer dezelfde keeper als vijf jaar terug"

Koen Schaaphok
| 10 reacties
Proto: "Niet meer dezelfde keeper als vijf jaar terug"
Foto: © SC

Anderlecht-keeper Silvio Proto wordt nog steeds bedolven onder de lofbetuigingen naar aanleiding van zijn sterke prestatie dinsdagavond tegen AC Milan in de Champions League. De sluitpost van paars-wit is echter niet meer onder de indruk van de aandacht. "Ik heb geleerd te relativeren."

Silvio Proto, de kleinzoon van een Siciliaan en fanatiek Milan-supporter, kijkt tevreden terug. “Ik heb gewoon mijn job gedaan en keeperstrainer Max de Jong had me goed klaargestoomd voor deze match en door die eerste redding op Flamini zat ik meteen goed in de match. Alle andere reddingen ware pure reflexen. Dat we de nul hebben gehouden in San Siro is beslist iets om later door te vertellen. We weten dat Milan momenteel niet op z’n sterkst staat door de verkoop van veel belangrijke spelers maar het is nog altijd AC Milan”, vertelt een enthousiaste Proto tegen Sportwereld.

De kleine Silvio maakte ongetwijfeld een vreugdedansje toen de loting Anderlecht aan de Rossoneri koppelde.  “Toen ik klein was vonden mijn ouders de studies heel belangrijk. Naar Milan gaan kijken nam toen een hele lesdag in beslag dus het zat er voor mij niet in. Dan is tegen Milan spelen in San Siro in de Champions League een mooie goedmaker.” Een doelman met Italiaanse roots hoort misschien ook wel in de Serie A te spelen. “Ja, voor ik naar Anderlecht kwam, kon ik tekenen voor Vicenza in de Serie B. Gelukkig is het nooit doorgegaan want ik voel me uitstekend bij Anderlecht”, aldus Silvio Proto.

De sluitpost toont ook volwassenheid in het doel van Anderlecht. “Ik ben niet meer dezelfde keeper als vijf jaar geleden. De geboortes van mijn kinderen en verschillende blessures hebben mij laten relativeren. Ik stel mezelf minder vragen en heb ook veel minder stress.”, besluit Proto.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties