Bayat: "Voetbal is walgelijk"

Koen Schaaphok
| 29 reacties
Bayat: "Voetbal is walgelijk"
Foto: © SC

Na twaalf seizoenen voorzitter te zijn geweest van Sporting Charleroi was het voor Abbas Bayat genoeg geweest. "Het voetbal is honderd procent corrupt", aldus Bayat.

Dat Bayat uiteindelijk inging op het bod van Fabien Debecq omdat het de aanwezigheid van neef Mehdi Bayat garandeerde, wijst de oud-voorzitter van de hand. “Nee, daar had het niets mee te maken. Ik koos voor het bod van Debecq omdat hij de juiste prijs gaf en omdat ik de club wilde overlaten aan mensen die er alles aan zullen doen om Charleroi levend te houden.”

Een algemene kritiek tijdens de laatste dagen van Bayat bij Charleroi was dat hij de supporters volstrekt negeerde. “Het was niet zo dat ik elke dag met Charleroi bezig kon zijn. Ik kon niet én de kant van de protesterende supporters kiezen én tegen de argumenten ingaan van de mensen die de dagelijkse leiding van de club op zich hadden genomen. De laatste vier jaar hebben we de club niet goed geleid, behalve dan op het financiële vlak want dat was het enige waar ik me concreet mee heb beziggehouden”, vertelt Bayat aan Sport/VoetbalMagazine.

De oud-voorzitter van de Zebra’s besluit met harde woorden richting het voetbal. “De voetballerij is de meest walgelijke wereld die ik ken. Dat wist ik niet voor ik erin stapte. Het voetbal is voor honderd procent corrupt. En ik kan je met de hand op het hart zeggen dat de overgrote meerderheid van de clubleiders volop meedoen met die corruptie. Ik denk dat de meeste spelers gebruikt worden door het systeem en dat ze nog niet de helft verdienen van wat ze zouden moeten verdienen omdat er zo veel geld naar makelaars en clubleiders gaat. En daar heb ik het moeilijk mee”, besluit Abbas Bayat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties