Reactie Courtois: "Spanje lacht niet langer met ons"

Tomas Taecke
| 32 reacties
Courtois: "Spanje lacht niet langer met ons"
Foto: © SC

Thibaut Courtois kan op een geslaagd internationaal tweeluik terugkijken. De sluitpost van de Rode Duivels hield zowel in Servië als thuis Schotland zijn netten schoon. "Het is leuk om belangrijk te zijn voor deze groep", wist de Limburgse doelman van Atlético na afloop van de wedstrijd.

Tomas Taecke in Brugge

"We slikken tot nu toe slechts één tegendoelpunt", rekende Courtois uit. "Dat geeft mij enorm veel vertrouwen en is ook leuk voor het blok dat voor mij staat. Ik besef dat ik vandaag uitpakte met een belangrijke redding, maar daarvoor sta ik ook onder de lat. De fans scandeerden mijn naam, maar toch moet je geconcentreerd blijven. Altijd klaar staan om die volgende bal te pakken en zeker niet overmoedig worden".

"De coach heeft bij aanvang van deze campagne voor mij gekozen en ik heb tot dusver gedaan wat ik moest doen. Ballen pakken die ik moet pakken, simpel en sober onder de lat staan. Het is leuk om belangrijk te zijn voor onze ploeg. Ik moet goed spelen om eerste doelman te blijven, want ook Simon (Mignolet red.) en Jean-François (Gillet red.) trainen heel goed".

"In Spanje beseft men ondertussen dat we over een goeie ploeg beschikken. Tot voor kort werd er vaak gelachen en geloofden ze mij niet. Nu wordt er ook in de kranten over ons geschreven en is er eindelijk wat respect. Ze zien nu dat België meer heeft dan Jean-Claude Van Damme", aldus Thibaut Courtois.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties