Reactie Maes: "Bepaalde momenten zaten ons mee"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Maes: "Bepaalde momenten zaten ons mee"
Foto: © SC

Peter Maes blikte zaterdagavond op de gebruikelijke persconferentie terug op Zulte Waregem - Lokeren. De oefenmeester van Lokeren zag zijn team een 0-3 overwinning behalen. "Hebben geluk gehad dat we in de beginfase geen goals slikken."

Sander De Graeve in Waregem

De coach van Lokeren zag dat het zijn ploeg eindelijk eens voor de wind ging: “Bepaalde momenten zaten ons nu mee, waar we in het verleden veel tegenslag hadden. Zo hebben we de voorbije matchen veel punten verloren. Soms komen we in de omschakeling nog met te veel mensen voor de bal. Ook in de beginfase van de wedstrijd, waar Zulte Waregem steeds snel met veel volk aan de zestien kwam. We hebben geluk gehad dat we daar geen goals pakken.”

Maes zag zijn spelers toch gefocust acteren: “We waren goed bij de les. Het was ook belangrijk dat we de voorsprong tot aan de rust konden vasthouden. Dan konden we de tweede helft met vertrouwen aanvatten terwijl Zulte Waregem risico’s moest nemen om terug te komen. Dan kwam er natuurlijk ruimte en konden we nog twee goals prikken.”

Peter Maes benadrukte ook het belang van de drie punten aan de Gaverbeek: “Deze 0-3 overwinning is erg belangrijk voor ons. Ik ben ook blij voor de spelers. Die hebben de voorbije weken wel wat geïncasseerd. Nu kunnen we vooruit kijken, we komen op vier punten van Zulte Waregem. Die buik in het klassement wordt erg dik, ik vind het mooi dat er zoveel strijd is in onze competitie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties