Politici niet blij met Franse lessen KV Kortrijk

Koen Schaaphok
| 7 reacties
Politici niet blij met Franse lessen KV Kortrijk
Foto: © SC

Enkele N-VA-ministers, waaronder Geert Bourgeois, staan niet achter het plan van KV Kortrijk om anderstalige spelers Frans te leren in plaats van Nederlands. "Een Vlaamse club als Kortrijk zou hen beter een taalbad Nederlands geven", meent Bourgeois.

Aangezien het merendeel van de spelers in de kern van KV Kortrijk Franstalig is, liet Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck recent weten de Engelstalige spelers lessen Frans aan te bieden. Die beslissing vloog bij enkele politici in het verkeerde keelgat. N-VA-minister Geert Bourgeois ziet de logica niet. "Ik heb grote bewondering voor trainer Hein Vanhaezebrouck, maar deze beslissing begrijp ik niet. In plaats van die Franse lessen, zou de club zijn anderstalige spelers beter een taalbad Nederlands geven", aldus Bourgeois.

Voorbeelden

Bourgeois betreurt dat er geen pogingen worden gedaan om het Nederlands aan te leren. Hij meent dat er voldoende voorbeelden zijn van sporters die inspanning wel hebben gedaan, zo weet HLN. "Kijk maar naar Zdenek Stybar, Eidur Gudjohnson, Trond Sollied, Robbie McEwen, Svetlana Bolshakova... Signalen vanuit Vlaamse clubs dat de kennis van het Nederlands overbodig is, betreur ik dan ook ten zeerste", stelt de N-VA'er.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties