Reactie Ferguson verwijt Nani verlies in beker

Christophe van den Boom
| 5 reacties
Ferguson verwijt Nani verlies in beker
Foto: © SC

Sir Alex Ferguson wijst Nani als de schuldige aan van het verlies tegen Chelsea in de Capital One Cup. Balverlies van de aanvallende middenvelder leidde tot de gelijkmaker, waardoor er verlengingen gespeeld werden.

Met nog enkele seconden op de klok stond United 3-2 voor tegen Chelsea op Stamford Bridge. Nani gaf het balbezit aan de tegenstander, waardoor The Blues een late penalty uit de brand konden slepen. Eden Hazard bleef kalm en scoorde vanop de stip.

In de extra tijd wisten de mannen van Roberto Di Matteo nog tweemaal te scoren, waardoor zij verder bekeren. Voor United-manager Sir Alex Ferguson is het duidelijk wie de schuldige is.

“We gaven de bal weg, wat leidde tot het derde doelpunt. Voordien hadden we de controle over de wedstrijd”, aldus de oefenmeester aan ". “We speelden heel goed en het enige wat we moesten doen was het spel uitspelen door balbezit te houden.”

Zeer moeilijk

“Maar Nani probeerde een speler voorbij te gaan. Hij verloor de bal en daardoor kregen zij een penalty”, vertelt Ferguson. “Ik weet niet of het penalty was of niet, maar de jonge spelers begonnen vermoeid te raken en in de verlengingen was het zeer moeilijk voor ons.”

De trainer van de Mancunians had beter verwacht van een van de meer ervaren spelers. “Nani is een individuele speler en hij wil zijn man voorbij spelen. We gaan hem daarin niet ontmoedigen, maar in die situatie had hij beter de bal bijgehouden. Dan was de wedstrijd voorbij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties