Twente uitgeschakeld in de Nederlandse beker

Christophe van den Boom
| 4 reacties

Twente is verrassend uitgeschakeld in de Nederlandse beker. De tweedeklasser Den Bosch was met 1-2 te sterk voor de club van onze landgenoten Nacer Chadli en Dedryck Boyata.

FC Twente – FC Den Bosch (II) 1-2

Na een kwartier kwam Twente op voorsprong via een penalty van Danny Landzaat. In de 23ste minuut kreeg Boyata een rode kaart voor een tackle met de voet omhoog. Met z’n tienen wist Twente geen vuist te maken tegen de Noord-Brabanders en vlak voor de pauze maakten de bezoekers nog de gelijkmaker.

Na de rust gooide trainer McClaren Chadli voor de leeuwen. Hij moest het tij keren, maar dat lukte niet. Een kwartier na de inbreng van de Rode Duivel zette Van Weert de 1-2 op het bord. Bij de Tukkers kreeg Chadli nog de beste kans op de gelijkmaker, maar zijn poging strandde op de paal. Den Bosch haalt het van Twente en pakt uit met een stunt.

In de andere wedstrijden faalden de topploegen niet.

Vitesse Arnhem - Staphorst (IV) 4-0
NAC Breda - HBS (III) 1-1 (NAC Breda wint met strafschoppen)
Heracles Almelo - Sparta Rotterdam (II) 2-0
PSV Eindhoven - EHC/Heuts (IV) 3-1
RKC Waalwijk - PEC Zwolle 2-4
Groningen - ADO Den Haag 1-0
ADO '20 (III) - FC Eindhoven (II) 6-1
FC Dordrecht (II) - Scheveningen (III) 2-1
Rijnsburgse Boys (III) - FC Emmen (II) 0-0 (Rijnsburgse Boys wint met strafschoppen)
 SC Cambuur (II) - Telstar (II) 1-1 (SC Cambuur wint met strafschoppen)
Graafschap Doetinchem (II) - Go Ahead Eagles Deventer (II) 0-3