'Club Brugge praat met Pablo Correa'

Koen Schaaphok
| 109 reacties
'Club Brugge praat met Pablo Correa'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De Uruguayaan Pablo Correa zou in gesprek zijn met Club Brugge over de opvolging van ex-trainer Georges Leekens. Volgens zijn agenten Allen Markaroglu en Jean Cedric Maspimby zou hij door blauw-zwart zijn gecontacteerd en verlopen de gesprekken tussen beide partijen voorspoedig.

“Club heeft ons verteld dat ze geinteresseerd waren in Correa. Hij past in hun profiel omdat hij in Frankrijk Nancy van tweede klasse naar eerste heeft gekregen en er een stabiele subtopper van heeft gemaakt.”

Correa, ex-aanvaller van Penarol (Urguguay) en Nancy, werd in 2006 en 2007 uitgeroepen tot Trainer van het Jaar in de Franse Ligue 1. Hij was gedurende 9 jaar actief bij het Franse Nancy, tot hij daar mocht vertrekken. Hij tekende in januari 2012 een contract bij Evian maar trok ook daar de deur achter zich dicht in september na meningsverschillen met de directie.

Spaanse school

Correa zou het ideale profiel hebben in de ogen van Club Brugge omdat hij uit de Zuid-Amerikaanse school komt. Sterker nog, er zouden slechts nog twee kandidaten voor de positie van trainer over blijven. Pablo Correa en Juan Carlos Garrido. Pablo Correa zou vanwege zijn talenkennis (Frans, Spaans en Engels) een licht voordeel hebben tegenover zijn concurrent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties