Supporters willen Spaanse vierdeklasser redden

Koen Schaaphok
| 1 reacties
Supporters willen Spaanse vierdeklasser redden
Foto: © SC

Een opmerkelijk verhaal in de Spaanse vierde klasse, waar Real Oviedo oog in oog staat met het faillissement. De Spanjaarden laten hun hoofd echter niet hangen en nodigen iedereen uit om, mits de aankoop van aandelen, hun club levend te houden.

Twee miljoen euro. Zoveel hebben Los Azules nodig om het einde van de club af te wenden. Volgens de club is het de “ergste periode ooit in hun 86-jarig bestaan” en dat mag gerust letterlijk genomen worden.

Intern

Waar is het fout gegaan? Ondanks het feit dat de club elke thuiswedstrijd zo’n 15.000 fans mag verwelkomen, liggen jaren van interne strubbelingen en een financiële implosie aan de basis. In 2003 leek het er voor de eerste keer op dat het over en uit was voor de sympathieke Spanjaarden, maar dat was buiten de supporters gerekend. Er werd een inzameling gehouden en de club stond weer op haar beide benen. Nu gaat ze echter opnieuw neer en vraagt ze de internationale voetbalgemeenschap om hulp.

Geschiedenis

Nu de financiële executie van de club nog maar een kwestie van weken lijkt, komt Real Oviedo met een voorstel. Op de website luidt die als volgt. “De club en haar supporters smeken om financiële hulp. Deze bede is voor iedereen die wil meehelpen om deze club in leven te houden, bestemd. Door deel te nemen aan deze financiële injectie, word je automatisch aandeelhouder van de club.”

Hoe gaat het in zijn werk? Doneer 19,75 euro aan de Spaanse club en je wordt automatisch aandeelhouder van een van de meest historische clubs van Spanje. Ter info: Real Aviedo staat momenteel 17e op het all-time klassement van La Liga.

#SOSOviedo

Ook de jeugdopleiding van de club heeft enkele grote spelers voortgebracht. Juan Mata, Michu en Santi Cazorla zijn enkelen van de namen die op het veld van Real Oviedo hebben gespeeld. Ze proberen de zaak bekendheid te geven via Twitter met #SOSOviedo.

Interesse in het redden van een stukje voetbalgeschiedenis? Tussen 3 en 17 november kan je op de officiële website van de club (realoviedo.es) aandelen verkrijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties