Interview Van den Brom: "De kloof is kleiner geworden"

Van den Brom: "De kloof is kleiner geworden"
Foto: © SC

De ontgoocheling na de uitschakeling in de Champions League is er nog steeds bij Anderlecht, maar ook het positivisme is groot bij de Brusselaars. Het gevoel dat de kloof met de Europese top iets minder groot is geworden, leeft toch in de club.

Johan Walckiers in Anderlecht

Twee dagen na de nederlaag in Milan is de overtuiging er nog steeds dat Anderlecht zichzelf met vier punten uit vijf wedstrijden onrecht heeft aangedaan. "We hebben het gevoel van een gemiste kans", aldus John van den Brom. "Dat zie je ook aan de reacties van pers en supporters. We speelden goed tot zeer goed in vier van onze vijf wedstrijden. Tegen Malaga waren we kansloos, maar met vier punten hebben we te weinig gehaald uit deze campagne. Ikzelf kan niet zo goed vergelijken met vroeger, maar de indruk is er dat de kloof kleiner geworden is. Maar daar kopen we nu niet veel mee."

En Van den Brom weet ook waar het foutliep. In Zenit besliste een moment van deconcentratie over de match door de penaltyfout, tegen Milan kwam Anderlecht niet wakker uit de kleedkamer. "Je moet efficiënt omspringen met de kansen en je moet de kansen ook voorkomen. Op beide punten hebben we tekort geschoten. En dat is een harde les", analyseert de Nederlander.

Kern nog versterken

In de Belgische competitie wordt zoiets vaak niet afgestraft, in de Champions League wel. "Dat is waar, maar je spreekt ook over de absolute top. Die strafschopfout van Jovanovic in Zenit en dat tegen Milan Guillaume staat te slapen bij de eerste goal, dat zijn dingen die cash betaald worden. En je moet de kansen ook afmaken. Zowel in Zenit als tegen Milan had Jovanovic een goede kans. Deschacht had er ook één, maar dat is anders omdat hij een verdediger is. Al moet die ook wel binnen steken."

En nu wordt het vechten voor die derde plaats. Tegen een geplaatst Malaga moet beter gedaan worden dan Zenit tegen Milan. "Ik weet niet hoe Milan en Malaga gaan spelen. Ik hoop dat ze beiden hun sportieve plicht willen vervullen. Ik denk ook niet dat er één ploeg is die wil verliezen in de Champions League."

Indien het in de volgende twee weken fout loopt tegen KV Mechelen en Malaga kan Anderlecht na nieuwjaar nog slechts één doel hebben: het kampioenschap. Een afslanking van de kern is echter niet aan de orde. Meer zelfs, er wordt gespeurd naar versterking. "De kern zal zeker niet kleiner worden", zei Vdb. "We willen onze spelers behouden en kijken waar we ons kunnen versterken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties