"Supporters zijn de dupe"

Christophe van den Boom
| 26 reacties
"Supporters zijn de dupe"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De achtste finales van de Beker van België waren gekenmerkt door nagenoeg lege tribunes. Volgens de supportersfederatie is het midweekvoetbal een probleem en moet er een oplossing voor gezocht worden.

De lege tribunes zijn het bewijs dat er iets grondig mis is met het bekervoetbal. Tijdens de Brugse derby en Anderlecht-KV Mechelen zaten er telkens maar zo’n 4000 supporters in het stadion. Ondanks de aantrekkelijke affiches is dat toch bijzonder weinig. De meeste mensen kropen voor hun televisie en volgden de wedstrijd vanuit hun zetel.

De supportersfederatie wijst naar het midweekvoetbal. “Wie wil zich na een lange werkdag nog haasten om op tijd in het stadion te geraken? En als het penalty’s zijn, dan ben je pas na middernacht thuis”, aldus Eddy Jansis, de voorzitter van de nationale supportersvereniging, in het Laatste Nieuws.

Jansis stelde voor om de wedstrijden in het weekend plaats te laten vinden. Hij toonde aan de voetbalbond aan dat weekendwedstrijden wel renderen. Maar de Pro League wil er niet van weten. Voor hen is de competitie belangrijker, want de tv-gelden van competitiematchen brengen meer geld in het laatje. 

"Jammer dat de supporters hier de dupe van", besluit Jansis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties