Waar wordt er dit weekend nog gevoetbald?

Waar wordt er dit weekend nog gevoetbald?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De winterstop is in België voor heel wat ploegen van start gegaan. Enkele ploegen zijn deze winter echter geen rust gegund. In Oost- en West- Vlaanderen kun je op volgende plaatsen genieten van een partijtje voetbal.

Oost-Vlaanderen

In de hoogste reeks ontvangt rode lantaarn SK Lebbeke de nummer 4 uit de stand Melsele. Iets lager staat Zelzate dat het bezoek krijgt van Geraardsbergen. Bij winst van de thuisploeg nemen ze hun plaatsje in in de linkerkolom.

In de tweede provinciale A staan er nog 3 duels op het programma. Kleit kan, bij winst op het veld van Latem, over Ursel naar de tweede plaats springen. De overige 2 matchen zijn duels tussen ploegen uit de middenmoot. KFCO Gent ontvangt Merendree, Sleidinge geeft Sint-Denijs partij. In de C-reeks kan Rangers Opdorp zich vol in de titelstrijd gaan mengen als het zondag de 3 punten kan meenemen vanuit Destelbergen.

In derde provinciale A komen de helft van de ploegen in actie. Rode lantaarn Sint-Laureins, dat nog 3 matchen moet inhalen, ontvangt Doornzele-Kerkbrugge. Ook Wachtebeke moet nog meermaals aan de bak om evenveel matchen gespeeld te hebben als de rest. Zij mogen zondag naar Zaffelare voor 1 van hun 2 inhaalmatchen. Verder is er nog Belzele - Sint-Muide Gent en Bassevelde - Hansbeke. In 3de B staat met Beervelde - Herdersem een echt degradatieduel op het programma. Beervelde staat voorlopig op de voorlaatste plaats, Herdersem staat nog 1 trapje lager. Verder kun je in 3de B ook gaan kijken naar Moortsele - Erembodegem. In derde provinciale C wordt Nederename - Vurste-Semmerzake al op zaterdagmiddag afgewerkt. Op zondag worden Melsen - Maarkedal en Wortegem - Machelen ingehaald. In de E-reeks ten slotte kan leider Klinge zijn voorsprong op de rest verder uitdiepen. Het moet daarvoor wel gaan winnen in Doorslaar dat momenteel op een 6e plaats vertoeft. Sinaai kan bij winst op het veld van de voorlaatste, Hamme-Zogge, hun huidige bronzen plak gaan inwisselen voor een zilveren.

In de 4e provinciale A staan heel wat inhaalmatchen op het programma. Leider Maria-Aalter speelt niet en daar kan dichtste achtervolger Poesele misschien van profiteren. Bij winst bij Lovendegem B komt het tot op 2 puntjes van de leider. Iets lager kunnen Vinderhoute en VC Boekhoute hun plek in de top-5 verstevigen. Vinderhoute moet proberen punten te gaan halen bij Kaprijke-Bentille. Boekhoute ontvangt Donk. Ten slotte is er nog het duel om de 7e plaats tussen Balgerhoeke en Watervliet. Beide ploegen staan momenteel met 21 punten op een gedeelde 7e stek. In de B-reeks kan VS Destelbergen, mits winst op het veld van Gentbrugge, over Balegem naar de 2e plaats springen. Iets lager strijden Yildiz Gent en Nazareth-Eke B in een rechtstreeks duel om een plaats in de top-5. Verder is er ook nog Landskouter - HO Kalken B en SK Merelbeke - Zevergem.
In 4de provinciale C kan Ophasselt de 2e plaats veroveren als het tegen Wilskracht Idegem B de 3 punten kan thuis houden. Onderaan ontvangt rode lantaarn Zegelsem middenmoter Mater. In de D-reeks tenslotte kan Massemen de fakkel overnemen van Doggen. Het moet daarvoor wel de volle buit pakken in Bavegem. Verder hopen Mere, Herzele en Westrem op hun eerste punt in 5 weken. Mere moet die proberen te halen in Baardegem, Herzele in Hofstade terwijl Westrem mag rekenen op de steun van het thuispubliek om tegen Wichelen hun puntenaantal minstens te verdubbelen.

West-Vlaanderen

In de tweede provinciale A ontvangt Hooglede Westkapelle dat met 1 puntje meer net boven hen in het klassement op een 11e plaats staat.

In de derde provinciale A is er het degradatieduel tussen Ploegsteert en Moorslede. De winnaar van die partij stapt het nieuwe jaar in met iets minder zorgen dan de andere. In de B-reeks staat Loppem - Nieuwpoort op het programma. Nieuwpoort, momenteel 2e in de stand, kan de kloof met leider Heist bij winst verkleinen tot 6 punten.

En in vierde provinciale B tenslotte worden er nog 2 wedstrijden afgewerkt. Leke-Vladslo ontvangt Zerkegem en Sint-Kruis mag op bezoek bij Keiem.

Alle matchen worden op zondag om 14u30 afgewerkt. Met uitzondering van Nederename - Vurste-Semmerz dat op zaterdag om 14u30 wordt afgetrapt en Lovendegem B - Poesele die er zaterdagavond om 19u aan beginnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties