De Decker: "Jongeren wanen zich geen Ronaldo"

De Decker: "Jongeren wanen zich geen Ronaldo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot heeft een verjonging doorgevoerd. Tijdens de wedstrijd tegen Standard zaten er maar liefst zes tieners op de bank. Wim De Decker ziet alvast toekomst voor de jonge gasten.

Natuurlijk zijn de huidige omstandigheden niet van die aard dat de jongeren rustig kunnen ingepast worden. "‘Tijdens training merk je daar weinig van, maar op het veld is het natuurlijk wat moeilijker. Voor zo'n jonge gast is het uiteraard beter om terecht te komen in een geoliede machine. Wat we nu moeten brengen, is niet het soort voetbal dat we gewoon zijn en daar merk je een duidelijk verschil", aldus De Decker in Het Nieuwsblad.

"Deze jongens hebben nog nul komma nul ervaring en denken niet zoveel na. Het frivole dat hun voetbal typeert, blijft erin. Als oudere speler ga je daar toch op een andere manier mee om", vervolgde de kapitein. "We moeten hen nu wel de tijd geven om stappen te zetten en om te leren. Bij de ene kan dat wat sneller gaan dan bij de andere, het is dan ook moeilijk in te schatten wie er een streepje voor heeft."

"Wat ik wel opmerk is dat ze allemaal heel leergierig zijn. Op training kijken en luisteren ze heel goed. In het verleden heb ik het al anders geweten. Jongens die zich na één wedstrijd in het eerste elftal al meteen Ronaldo waanden. Dat type zit er nu niet tussen. En dat is toch wel opmerkelijk, want in de maatschappij gaat de evolutie net de andere kant uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties