Reactie De Boeck: "Schitterend hoe spelers er na rode kaart voor knokten"

De Boeck: "Schitterend hoe spelers er na rode kaart voor knokten"
Foto: © SC

Waasland-Beveren hield de punten thuis tegen Oud-Heverlee Leuven. Met een 15 op 24 onder trainer De Boeck is de redding bijna een feit. De coach vindt de spelers echter het belangrijkste.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft zijn we niet aan voetballen toegekomen en was het vooral heel rommelig. Na de volgens mij onterechte rode kaart schoot iedereen wakker en zo zorgden we nog voor een verdiende overwinning”, aldus de trainer.

“Vooral de manier waarop de spelers er na de rust voor knokten was schitterend om zien. Iedereen liep een meter extra voor elkaar. Als je meer dan een halfuur met een man minder moet spelen, heb je een sterk collectief nodig. Net als elke overwinning van ons is dus ook deze een overwinning van de hele ploeg”, ging De Boeck verder.

De Boeck maakte een goede wissel door Remacle uit het veld te halen en Farssi te laten opschuiven, maar hij relativeert zijn invloed: “Het zijn de spelers die het moeten doen op het veld. Ik moet enkel keuzes maken en zo de boot veilig in de haven proberen te brengen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties