U21 Belgische eersteklassers binnenkort in lagere divisies?

Nicolas Delacourt
| 19 reacties
U21 Belgische eersteklassers binnenkort in lagere divisies?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spelen de U21 van Belgische eersteklassers binnenkort in lagere klassen, zoals in andere Europese landen ook gebeurt? Er zou hiervoor een akkoord in de maak zijn.

Onwetende Belgen kijken misschien vreemd op wanneer ze zien dat Barcelona een B-team heeft dat in de tweede divisie speelt. Het is nochtans een concept dat in meerdere Europese landen wordt gehandhaafd. Binnenkort zou dit best wel eens ook in België geïntroduceerd kunnen worden. De achterliggende gedachte is dat deze beloftenteams beter kunnen evolueren wanneer ze in lagere klassen spelen, in plaats van een aparte 'league'.

"Er is een principe-akkoord dat onze beloftenteams volgend seizoen in lagere nationale klassen zullen aantreden. Het is echter nog te vroeg om dit met zekerheid te kunnen bevestigen", aldus Ludwig Sneyers, directeur-generaal van de Pro League.

"Maar we kunnen niet echt praten van U21-ploegen. Deze beloftenteams zullen bestaan uit zowel jonge talentvolle spelers als spelers van 24-25 jaar die het moeilijk hebben om zich te manifesteren in het A-team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties