Beerschot kampt met 17 miljoen euro schulden

Christophe van den Boom
| 375 reacties
Beerschot kampt met 17 miljoen euro schulden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Beerschot maakte volgens zijn jaarrekening van het seizoen 2011/12 een winst van 67.000 euro. Gazet Van Antwerpen berekende dat er meer achter zit en dat de club eigenlijk een schuld van bijna 17 miljoen euro heeft.

De nv Beerschot zag zijn opbrengst stijgen van 10,4 miljoen naar 12,7 miljoen euro. Dat is te verklaren in de verhoogde omzet en de inkomsten van transfers. De Antwerpse eersteklasser haalde voor zo’n 2,2 miljoen euro spelers naar het Kiel. Daardoor komt het bedrijf 3,3 miljoen euro in het krijt te staan. Dat is minder dan de vijf miljoen van het seizoen 2010-2011. Tot zover het positieve nieuws.

Het grootste probleem ligt bij de schuldpositie van de club. Het zocht en vond geld, waardoor de leningen opgelopen zijn van 2,2 miljoen naar 4,1 miljoen euro. Ook de schulden aan leveranciers liep op van 3,1 naar 3,8 miljoen euro.

Daarnaast staat er nog een lening open van twee miljoen euro. Die moet dit seizoen afgelost worden. Dan zijn er de belasting- en loonschulden van één miljoen euro en een andere schuld van drie miljoen die eveneens dit seizoen afgelost moet worden. De krant berekende dat als je alle schulden bij elkaar telt, de club een schuldenberg van zo’n zestien miljoen euro heeft. Het bedrijf op zich heeft ook nog één miljoen euro aan handelsschulden.

GVA concludeert dat Beerschot het financieel moeilijk heeft en op zoek moet naar een grote sponsor. De Antwerpse eersteklasser is verre van een gezonde club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties