Nederland wint vrouwenderby der Lage Landen

België heeft in het Regenboogstadion met 2-3 verloren van Nederland. Het winnende doelpunt viel pas in de blessuretijd.

Nederland was van meet af aan de betere ploeg in Waregem, maar België verdedigde zich kranig. Echte grote kansen vielen er in het begin van de wedstrijd wel niet te noteren. De Rode Duivelinnen kwamen halfweg de eerste helft enigszins tegen de gang van het spel in op voorsprong dankzij Tessa Wullaert.

Dat was het teken voor de Nederlandse dames om het tempo nog de hoogte in te jagen. Dankzij Bito leidde dat nog voor de rust tot de gelijkmaker. In de tweede helft speelde de thuisploeg beter mee, maar het kwam wel op achterstand dankzij Lieke Martens, die in twee tijden kon scoren. Drie minuten voor tijd kwam België terug op gelijke hoogte dankzij Yana Daniels.

Even leek een gelijkspel in de maak, maar in de toegevoegde tijd wist Priscilla de Vos van Telstar alsnog de overwinning veilig te stellen voor Oranje. België gaat zo nipt onderuit tegen een EK-ganger.