OHL beslist in juni over stadionplannen

Thomas Eeckhout
| 7 reacties
OHL beslist in juni over stadionplannen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste jaren blijft de stadionuitbreiding terugkomen op de bestuursvergaderingen van eersteklasser OHL. De club wil tegen 2015 de huidige staantribune vervangen en zal in juni de plannen voor een derde uitbreiding voorleggen op de bestuursvergadering.

OHL is altijd al vooruitziend geweest wat betreft haar stadion. De fusieclub verbouwde al een eerste keer toen het nog een tweedeklasser was. Toen was de doelstelling het stadion te laten voldoen aan de eisen van eerste klasse. Later, nadat de Leuvenaars naar de Jupiler Pro League promoveerden, bleek het stadion de toeschouwerstoevloed niet meer aan te kunnen. Daarom werd bijgebouwd zodat iedereen comfortabel de wedstrijden kon volgen. 

Momenteel heeft "Den Dreef", het stadion van OHL, een capaciteit van 9500 toeschouwers. Toch wil men bij de Leuvense club meer. Het is de bedoeling dat er een nieuwe uitbreiding komt zodat het stadion voldoet aan de Uefa-norman. Dat zou betekenen dat er tegen 2015 12.500 zitjes zouden zijn in het stadion, zo meldt Sportwereld.

Europees voetbal

Het een en ander duidt erop dat de ambities van OHL in de richting van Europees voetbal gaan. "OHL is altijd een vooruitstrevende club geweest", zegt bestuurslid Chris Vandebroeck aan Sportwereld. "Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat alles al in kannen en kruiken is inzake het stadiondossier en al zeker niet om een ploeg te hebben die kan meestrijden voor Europees voetbal. Wat wel in geen geval mogen doen is stappen overslaan."

Nadat de plannen aan de raad van bestuur voorgelegd zijn, is het de bedoeling om de financiering rond te krijgen. "Maar er moet nog veel gebeuren tegen dat het zover is", zegt Vandebroeck. "We moeten met alle partijen aan tafel zitten en er moet een kostenraming en concreet plan zijn. Momenteel zijn we bezig met een haalbaarheidsstudie. Die moet in juni klaar zijn zodat we die aan de stad kunnen voorleggen. Vanaf dan kan het snel gaan, dat weten we uit ervaring."

Ambitieus 

Op de tussenverdieping van de nieuwe tribune wil OHL een restaurant vestigen waar de supporters terecht kunnen op de wedstrijddagen. "Dat restaurant zal vooral kleinere menu's aanbieden zoals bijvoorbeeld steak", legt Vandebroeck uit. "Zo kunnen de supporters met het hele gezin naar het voetbal komen kijken, iets wat met comfortabelere accomodaties meer en meer zal voorvallen."

Naast de stadionuitbreiding bestaat de kans dat de huidige grasparking ondergronds gaat. Indien dat lukt zou de club de piste om een nieuw stadion te bouwen in Haasrode waarschijnlijk verlaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties