Manchester City walst naar volgende ronde FA Cup

Manchester City heeft met veel glans de volgende ronde van de FA Cup in Engeland bereikt. Het versloeg Leeds United met 4-0. Sergio Agüero was de held met twee doelpunten.

Al na amper vijf minuten opende Yaya Touré de score. Tevez gaf een perfecte pass op Touré, die de bal tegen de netten werkte. Tien minuten later haalde Tom Lees Sergio Agüero onderuit in de zestien. De Argentijn zette de daaropvolgende penalty zelf foutloos om.

Leeds probeerde af en toe tegen te prikken, maar de Citizens waren heer en meester. In de tweede helft ging City door op het elan. Agüero bezorgde de bal aan Tevez, die de 3-0 binnen knalde.

Leeds wilde niet opgeven en Jack Rodwell had de kans op de aansluitingstreffer. De rebound van Ashdown kwam bij Rodwell terecht, maar die kopte tegen de lat. Ook nadien had Leeds enkele goede kansen, maar scoren lukte niet.

Een kwartier voor tijd maakte de thuisploeg Leeds helemaal af. Agüero maakte zijn tweede van de avond en zette de 4-0 eindcijfers op het bord.

Vincent Kompany trad niet aan bij de thuisploeg. Hij werd uit voorzorg aan de kant gelaten.