De gemene fout van Luis Suarez

Timothy Collard
| 6 reacties

Liverpool werd gisteravond uitgeschakeld in Europa League. Het won wel met 3-1 van Zenit, maar de Russen hadden de heenwedstrijd gewonnen met 2-0 en plaatsten zich dus door het belangrijke uitdoelpunt voor de kwarfinales.

Beste man op het veld gisteren was Luis Suarez. Hij scoorde twee prachtige vrije trappen, maar eiste ook alle aandacht op door tot enkele gemene overtredingen te maken. De scheidsrechter zag het niet, maar op de beelden is te zien hoe Suarez tot tweemaal toe zijn voet op een tegenstander plant.

In de eerste helft raakte hij, al dan niet vrijwillig, Rode Duivel Lombaerts aan op zijn achillespees. Lombaerts moest de wedstrijd staken en werd na rust vervangen. Suarez ging echter nog een stapje verder, later in de wedstrijd.

In duel met verdediger Hubocan zet de Uruguayaan eerst zijn voet op de kuit van de Hubocan en vervolgens springt hij verder op de rug van de Slowaak. De scheidsrechter en zijn assistent die op nog geen meter van het voorval stond zagen het niet en Suarez werd dus niet bestraft. Benieuwd of er nu alsnog een straf volgt voor aanvaller van The Reds.