Interview Dury: "Sterkste groep waar ik ooit mee werkte"

Dury: "Sterkste groep waar ik ooit mee werkte"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond kruisen Anderlecht en Zulte Waregem de degens. Voetbalkrant.com vroeg beide trainers naar hun verwachtingen voor de topper. Francky Dury is met Zulte Waregem klaar om er het beste van te maken.

Aernout Van Lindt in Waregem

De coach van Essevee toont veel respect voor Anderlecht: “Zowel Anderlecht als Zulte Waregem zijn in goede doen. Anderlecht heeft het puntenaantal van een waardige leider en van een waardige kampioen in wording. Wij wedijveren met de andere teams, maar in de thuismatch tegen Anderlecht werd duidelijk dat we nog een maatje te klein waren. Telkens ze versnelden, moesten wij achteruit. Ik kijk er naar uit om te zien hoever we nu staan, ook met het oog op de Play-offs.”

“Wie schrik heeft, verliest sowieso in Anderlecht”

“We zijn sowieso wel van plan onze kansen te verdedigen. We gaan proberen ons eigen spel te spelen, zoals we ook al hebben gedaan in de uitwedstrijden tegen Lokeren, Club Brugge en Standard. Als we zelf top zijn kunnen we misschien iets meegraaien, maar we moeten vooral naar onszelf kijken. Anderlecht is in zijn totaliteit namelijk heel sterk, dus moeten we het vertrouwen dat we op dit moment hebben omzetten in goed spel. We gaan met respect naar Anderlecht, maar mogen geen schrik hebben. Wie schrik heeft, verliest sowieso in Anderlecht.”

Een deel van de appreciatie naar Anderlecht toe zit in de manier waarop ze met de jeugd om gaan: “Als ik zie hoe Bruno en Praet zich ontwikkelen, heb ik nog meer respect voor een club als Anderlecht. Ze hebben een kern van volwaardige toppers.”

“Er zal geen dipje komen”

Dury is ook enorm tevreden over de groep waarmee hij nu mag werken: “Dit is de sterkste groep waar ik ooit mee gewerkt heb. Ik voel me hier echt goed en wil veel voor die jongens doen. Ik heb een ploeg die zich kan en wil tonen. Als tweede in de stand zal het dat dan ook zeker doen op Anderlecht.”

Zelfs indien er een nederlaag op Anderlecht zou komen, verwacht de trainer niet dat zoiets meteen zal leiden tot een reeks van slechte prestaties: “Ik ben er van overtuigd dat er geen dipje zal komen bij Zulte Waregem. Als ik zie hoe de spelers aan het trainen zijn, dan is dat bijna onmogelijk. Er is geen enkel signaal voor een mogelijk minder moment. Iedereen is gretig op training en iedereen is enorm professioneel met zijn vak bezig. Ik zie enorm veel kwaliteit tijdens een training, maar ik zie vooral veel plezier. Ik denk dan ook dat we van een mogelijke nederlaag snel zullen herstellen.”

Ook John Van den Brom blikte vooruit op de topper van vanavond. Zijn mening kan je hier lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties