Interview Booy: "Mooiste scenario is bekerfinale en behoud"

Booy: "Mooiste scenario is bekerfinale en behoud"
Foto: © SC

Zondagnamiddag gaat Cercle Brugge op bezoek bij Kortrijk in de heenwedstrijd van de halve finales van de Beker van België. De inzet is een finale tegen Racing Genk, dus zal Cercle Brugge er alles aan doen om de finale te halen. Al blijft het behoud wel het belangrijkste volgens coach Foeke Booy.

Door Aernout Van Lindt

“De beker is zeker belangrijk, maar we mogen niet op twee gedachten hinken. Het mooiste scenario is de bekerfinale halen en het behoud verzekeren, maar we hebben geen garanties daarop. Het behoud is sowieso nog steeds prioriteit nummer een, maar de wedstrijden tegen Kortrijk zijn ook belangrijk. Voor het ritme en het vertrouwen van de spelers kan een goede prestatie in de beker al wonderen doen”, aldus de trainer van Cercle Brugge.

Hij beseft ook dat het voor sommige van zijn spelers een eenmalige kans kan zijn: “Ik denk niet dat veel van onze spelers nog vaak de kans op een bekerfinale zullen krijgen, dus dit is sowieso een hele mooie kans. Die opportuniteit mogen we niet laten liggen, ook al is Kortrijk zeker een goede ploeg. Wij hebben niets te verliezen in de beker en dus is er weinig druk.”

Morgen komt Foeke Booy aan het woord over het slot van de reguliere competitie en de voorbereiding op Play-off III.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties