Analyse Bergen wint play-off II

Bergen wint play-off II
Foto: © SC

Als we de wedstrijden uit de reguliere competitie onder de loep nemen en doortrekken naar de play-offs, dan wint Bergen play-off II. In een wedstrijd om Europees voetbal zal het wel verliezen van de vierde (of vijfde) van play-off I en zo naast Europees voetbal grijpen.

Het gaat natuurlijk maar om een prognose op basis van de reguliere competitie, de waardeverhoudingen tussen de teams kunnen tijdens het seizoen veranderd zijn en dus voor heel andere uitslagen zorgen.

Groep A:

In groep A van play-off II zou Bergen het nipt halen van Gent en Kortrijk. Scherprechter zou Lierse worden, dat enkel tegen Bergen geen drie punten kan meegraaien. 

1. Bergen 10/18
2. Kortrijk 9/18
2. Gent 9/18
4. Lierse 7/18

Groep B:

In groep B zou er op basis van de resultaten in de reguliere competitie geen maat staan op Oud-Heverlee Leuven. De drie andere teams komen niet in de buurt van OHL.

1. Oud-Heverlee Leuven 15/18
2. Waasland-Beveren 8/18
3. KV Mechelen 5/18
3. Charleroi 5/18

Winnaar Groep A - Winnaar Groep B = Bergen - Oud-Heverlee Leuven

Bergen zou het in de eindstrijd makkelijk halen. In Bergen werd het 5-2 en ook in Leuven wisten de Henegouwers te winnen (1-3).

Bergen - 4e play-off I (Lokeren)

Op basis van prognoses zou Lokeren de vierde plaats pakken in play-off I. In Lokeren hielden beide teams elkaar in het begin van het seizoen in evenwicht (2-2), maar Lokeren won wel de terugwedstrijd in Bergen met 1-2. Lokeren zou zich zo plaatsen voor Europees voetbal.

Bergen - 5e play-off I (Club Brugge)

Zelfs indien Racing Genk zich via de beker al weet te plaatsen voor Europees voetbal, zal Bergen niet naar Europa kunnen. Tegen Club Brugge verloor het in de reguliere competitie twee keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties