"Mentale aspect is belangrijker dan kwaliteit"

Frank Deckers
| 33 reacties
"Mentale aspect is belangrijker dan kwaliteit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit weekend gaan de play-offs van start. Onze redactie interviewde een ex-speler van de ploegen uit play-off I en play-off III. Kristof Snelders praatte met ons over Beerschot. De spits speelde van 1999 tot 2004 voor de Antwerpse ploeg en kon meer dan twintig keer scoren voor de club.

Kristof Snelders begon zijn profcarrière bij AA Gent, na één seizoen trok de spits naar Germinal Beerschot. Daar brak de aanvaller helemaal door met meer dan twintig goals in bijna honderd wedstrijden. In januari 2005 ging de Antwerpenaar een nieuw avontuur tegenmoet bij Brussels maar hij was in de hoofdstad de weg naar het doel kwijt geraakt.

Na een korte passage bij Lierse kwam Snelders terecht bij Cercle Brugge. Voor de vereniging speelde de aanvaller meer dan dertig wedstrijden maar na twee seizoenen hield hij het ook daar voor bekeken en trok de spits naar Beveren. Daar maakte Snelders de eindronde mee als promovendus. Sinds januari voetbalt de ervaren speler voor Cappellen onder leiding van Ceulemans.

“Kwalitatief de beste”

Volgens Kristof Snelders is er geen twijfel mogelijk. Beerschot heeft het meeste kwaliteit in haar kern zitten. “Als Ogunjimi topfit is blijft hij een steengoede spits en met Losada hebben ze een polyvalente middenvelder. Maar het hangt vaak niet van de kwaliteit af. Ik heb het vorig jaar nog meegemaakt met Waasland-Beveren, de beste ploeg wint de eindronde vaak niet. Het mentale aspect is veel belangrijker in deze fase van de competitie. Voor Beerschot gaat het nog heel moeilijk worden”, vermoedt Snelders.

“Beerschot had drie speeldagen voor het einde nog alles zelf in handen en geeft het volledig weg tegen Lierse, dan eindig je terecht voorlaatste en verdien je jammer genoeg ook een plaats in play-off III.”

Woelige kleedkamer

De woelige kleedkamer is één van de oorzaken volgens Snelders. “De volledig club zit al een paar jaar in een moeilijke periode. Het bestuur heeft het allesbehalve makkelijk en de kleedkamer in Antwerpen is nooit rustig. Ze hebben in januari dan ook nog enkele paniekaankopen gedaan ondanks dat ze financiële problemen hebben, dan weet je dat het moeilijk wordt”, zegt Snelders. “Er zijn geen zekerheden meer bij Beerschot en de spelers zijn al eens niet uitbetaald geweest. Dat is allemaal niet bevorderlijk voor de samenhang van het team.”

“Ik vind het echt jammer dat Beerschot of Cercle rechtstreeks moeten degraderen. Het zijn twee ploegen waar ik een band mee heb en die ook goed staan in onze eerste klasse. Voor de stad Antwerpen is het extra erg dat er misschien geen eersteklassevoetbal meer gaat zijn volgend seizoen”, aldus Snelders.

“Het gaat ook zeer moeilijk worden voor Beerschot in tweede klasse als ze zouden degraderen. De Ratten zitten nu al in financieel moeilijke papieren en dan hebben ze nog inkomsten via tv-geld en dergelijke die er in tweede klasse niet meer zijn. Ik hou mijn hart vast als ze daadwerkelijk degraderen want dat wordt niet makkelijk voor Beerschot.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties