Interview Van den Brom: "Ik hoop op de flitsen van Suarez"

Van den Brom: "Ik hoop op de flitsen van Suarez"
Foto: © SC

John van den Brom moet puzzelen in de eerste play-off-wedstrijd. Drie geschorsten en misschien twee afwezigen door blessure. Aan de andere kant is Matias Suarez er wel weer bij en van hem wordt veel verwacht.

Van den Brom moet het zonder Mbokani, Jovanovic en Gillet stellen, allen geschorst. Daarnaast zijn ook vleugelspelers Vargas en Bruno gekwetst. In het geval van die laatste is er wel nog een waterkansje dat hij fit geraakt. Op links staat wel al zeker Matias Suarez, dat bevestigde de Nederlander donderdag. En er wordt veel van de Argentijn verwacht.

"Tussen verwachten en hopen zit wel nog een groot verschil", vindt Van den Brom. "Natuurlijk hoop ik dat hij de flitsen laat zien die hij in zijn invalbeurten al liet zien, maar aan de andere kant is het niet realistisch te verwachten dat hij dadelijk het verschil gaat maken. Ik begrijp dat hij er ook veel van verwacht en ik hoop dat hij dat kan laten zien."

Op links is het probleem dus opgelost. Op rechts komen Denis Odoi en Anthony Vanden Borre in aanmerking. Waarschijnlijk zal Odoi nog wel spelen. Als Bruno er niet bij is, krijgt Iakovenko nog wel een kans. "Het zal zeker geen verzwakte ploeg worden. Ik ben wel een coach die vasthangt aan continuïteit, zowel qua systeem als qua poppetjes die dat invullen. Spijtig genoeg is dat na de winterstop nog niet kunnen gebeuren. Maar ik heb vertrouwen in de wissels."

"Niet de eerste keer in de tribune"

Zelf moet Van den Brom ook een partij in de tribune plaatsnemen na zijn tirade tegen de scheidsrechter na de wedstrijd in Gent. "Ik heb al vaker in de tribune gezeten", lachte de Nederlander. "Niets om fier op te zijn natuurlijk. In beleving gaat het niet veel uitmaken. Ik zit twee rijtjes hoger. Wel ga ik niet kunnen discussiëren met Hasi, maar hij denkt hetzelfde over voetbal als ikzelf."

Wat er in Gent gebeurde, werd volgens Van den Brom zwaar opgeblazen. "Ik besef dat ik op een bepaalde manier 'te kakken' ben gezet in de media en ik ben het daarover ook niet eens. Een speler is zo goed als zijn laatste wedstrijd, maar dat geldt ook voor een coach blijkbaar. Ik ben altijd hetzelfde in mijn manier van coachen. Als het minder gaat, wordt dat ineens niet meer aanvaard."

Die wedstrijd in Gent voorspelde weinig goeds, maar Van den Brom denkt dat het ergste voorbij is. "We zijn klaar voor die wedstrijd tegen Genk. De match in Gent heeft ons wakker geschud. Het was heel slecht, maar mentaal zijn we daar voorbij. Ook die puntendeling houdt ons niet wakker. Alle spelers zijn daaraan al gewend. En ikzelf ben al een heel jaar intern voorbereid op die eindfase."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties