Reactie Nuytinck: "Ik baal van mezelf"

Nuytinck: "Ik baal van mezelf"
Foto: © SC

Held had hij kunnen worden, anti-held werd het uiteindelijk. Bram Nuytinck bracht Anderlecht op voorsprong, maar miste ook de penalty die de gelijkmaker had kunnen betekenen. En dat allemaal met Nederlands bondscoach Louis van Gaal in de tribune.

Anderlecht speelde een eerste helft zoals het al maanden niet meer gedaan had, kwam ook op voorsprong via Nuytinck, maar moest uiteindelijk nog het onderspit delven. Een heel zuur gevoel voor de Anderlechtverdediger. "Wat er gebeurde? Ik heb geen flauw idee", zuchtte de Nederlander achteraf. "We hadden de wedstrijd volledig onder controle in de eerste helft en ook in de tweede waren we beter. Op twee stilstaande fases kan Genk twee keer scoren. Dat mag gewoon niet gebeuren, echt niet!"

De afwerking was waar het schoentje wrong. Anderlecht had voldoende mogelijkheden om de score hoger te laten oplopen nog voor de gelijkmaker. "Het was geen vermoeidheid, zeker niet. We moeten onze kansen gewoon afmaken. Als je dat niet doet, maak je het jezelf moeilijk", aldus Nuytinck.

"Die penalty heeft alles verpest"

En dan die penalty. Nuytinck had er tegen Genk in de halve finales van de Beker al eentje feilloos binnengetrapt. Nu aarzelde hij echter. "Ik weet niet wat er gebeurde. Normaal gezien twijfel ik niet bij strafschoppen, maar deze keer ging er vanalles om in mijn hoofd. Ik wou hem in dezelfde hoek schieten als ik in de Beker deed, maar ik veranderde van gedachte. Daar is geen excuus voor. Als je een penalty krijgt, moet je die gewoon binnenschieten. Altijd!"

Bondscoach Louis van Gaal zag het allemaal gebeuren vanuit de tribune. "Ik ben blij dat hij er was en dat hij toch interesse toont in Anderlecht. Maar ik baal enorm van mezelf. Die penalty heeft alles verpest. Ik speelde een goede wedstrijd, maar die fase heeft alles om zeep geholpen. Ik heb er helemaal geen goed gevoel bij."

Een belangrijke nederlaag, maar Nuytinck blijft vol vertrouwen voor het vervolg. "De competitie ligt open nu. Maar ik vind dat we goed omgaan met de druk. We moeten onze wedstrijden gewoon beslissen", analyseerde Nuytinck. "Volgende week tegen Standard is er weer een belangrijke wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties