Reactie Tshimanga: "Het was geen strafschop"

Robby Morren
Robby Morren
| 68 reacties
Tshimanga: "Het was geen strafschop"
Foto: © SC

Derrick Tshimanga slaakte een zucht van opluchting toen doelman Köteles de strafschop van Nuytinck stopte. Na de partij vertelde de rechtsachter dat hij vond dat het geen strafschop was. "Kouyaté zei zelf dat ik hem niet had aangeraakt."

Door Robby Morren

Anderlecht was de beste ploeg maar miste opnieuw een strafschop en Racing Genk toonde zich bijzonder efficiënt. De Limburgers wonnen met 1-2. "We hebben laten zien dat we als ploeg heel sterk zijn. Er is nog veel mogelijk maar we mogen de negatieve elementen niet vergeten. We moeten werken aan onze zwakke punten naar de volgende wedstrijden toe. Wij waren eigenlijk zwak tegen Anderlecht. De afstand tussen onze linies was te groot", legt Tshimanga uit.

Geen uitleg van de ref

In de slotfase ging Suarez neer in de zestien na een duel met Tshimanga. "Ik vond dat het geen strafschop was. Ik bleef voor hem (Suarez red.), hij tikte de bal weg en zocht mij op. Als de scheidsrechter strafschop fluit, moet hij mij ook geel geven en dat zou mijn tweede geweest zijn. Ik heb uitleg aan de ref gevraagd maar hij wou die niet geven. Kouyaté kwam dan ook nog zeggen dat ik hem niet heb geraakt. Dus, ja..."

Het was een enorm belangrijk moment want het verschil tussen een gelijkspel en de overwinning is erg groot. "Amai, de opluchting was enorm toen Köteles de strafschop stopte", zucht de verdediger.

"We geloven erin"

"Er zijn nog 10 finales voor ons, we moeten alles geven en het match per match bekijken. Wij geloven erin maar we gaan nu niet beginnen dromen. We blijven met onze voeten op de grond en vatten de komende match positief aan. Er komt nu geen extra druk op ons. Wij moeten ons gewoon concentreren en onze match spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties