Interview Uchebo: "Wij zijn beter dan Beerschot"

Robby Morren
Robby Morren
| 26 reacties
Uchebo: "Wij zijn beter dan Beerschot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorige week was Michael Uchebo nog de held toen hij Cercle naar de bekerfinale kopte maar zaterdagavond ging hij met zijn team onderuit tegen Beerschot. De aanvaller blijft voluit geloven in het behoud. "We moeten blijven vechten", klinkt het.

Door Robby Morren

"Ik vind dat we niet verdienden te verliezen maar dit is nu eenmaal voetbal. Ik denk dat wij beter zijn dan Beerschot maar zaterdag was het geluk niet aan onze zijde. We moeten blijven vechten tot het einde."

"Het liep zaterdag niet helemaal zoals we hadden gehoopt maar we gaan de volgende wedstrijd opnieuw alles geven om die winst te pakken."

Na de kwalificatie voor de bekerfinale begon Cercle nochtans met een uitstekend gevoel aan de eerste play-off III-match. "We begonnen inderdaad met een goed gevoel aan die wedstrijd, met veel vertrouwen. Dat geloof is nu niet plots weg, we hebben nog steeds veel vertrouwen. We geloven in onszelf."

"Je kan geen conclusies trekken tot het helemaal voorbij is."

Foeke Booy bracht Uchebo aan de aftrap maar ditmaal vond hij de weg naar de netten niet. "Ik vind dat ik niet slecht aan de wedstrijd begon maar ik moet nog meer geven voor het team om er mee voor te zorgen dat wij winnen."

De opdracht is zeer lastig voor Cercle dat na één wedstrijd tegen een achterstand van 6 punten aankijkt. "Het is natuurlijk moeilijk maar in voetbal kan je nooit conclusies trekken tot het helemaal voorbij is. Ik heb nog steeds hoop, ik geloof in mezelf en in het team. Ik denk dat wij ons nog zullen redden."

Geen paniek
"Het is normaal dat de druk groot zal zijn volgende week maar ik ben niet het soort speler dat gaat panikeren. Ik zal mijn uiterste best doen en trachten nog meer van mezelf te geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties