Reactie Deschacht: "Boel goed dicht gehouden"

Deschacht: "Boel goed dicht gehouden"
Foto: © SC

De verdediging van Anderlecht had zijn handen vol op bepaalde momenten, maar was uiteraard blij achteraf met de nul te kunnen pronken. Olivier Deschacht bekende ook dat er niet veel meer in zat dan een gelijkspel.

Anderlecht voetbalde vooral na de rust te slordig. Voor de rust had het wel balbezit, maar daar vloeiden geen kansen uit voort. "We hebben veel de bal gehad, maar we hebben er niet veel mee gedaan", aldus Deschacht. "We hebben de boel wel goed dicht gehouden. Met dat gelijkspel doen we geen slechte zaak. We spelen altijd om te winnen, maar soms lukt het niet. De laatste pass was er vandaag niet."

Lucas Biglia kwam spontaan de bal achteraan ophalen, maar daardoor werden de ruimtes tussen verdediging en aanval wel heel groot. "We wisten dat hij de vrije speler zou zijn. Er mocht misschien wel iets sneller naar voor gevoetbald worden. Maar goed, we houden Standard op zes punten."

De volgende twee wedstrijden worden dan weer cruciaal in de titelstrijd. Twee thuismatchen en de druk wordt steeds groter. "Druk is er altijd, of we nu tegen Waasland-Beveren of Standard spelen. Maar in de volgende twee matchen moeten we wel zes punten halen als we kampioen willen worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties