Interview Van den Brom: "Druk is er al sinds de club bestaat"

Van den Brom: "Druk is er al sinds de club bestaat"
Foto: © SC

Anderlecht speelt op speeldag 2 in play-off I op het veld van Standard. Coach John van den Brom blikt vooruit op die wedstrijd tegen Standard en kijkt ook nog even terug naar de wedstrijd tegen Racing Genk.

“Maandag was qua resultaat een heel teleurstellende dag. Verliezen is nooit leuk, maar ook de manier waarop je verliest is belangrijk. De ontgoocheling na de wedstrijd was heel erg groot en ook de dag nadien was het nog niet verwerkt. Dan probeer je als trainer de positieve zaken even te vermelden. Ik vond dat we een uur goed speelden, maar we hebben wel verloren.”

“We moeten nu oppassen, maar ik ben blij dat we nog eens baas waren op het veld. Als je dan verliest, is dat vervelend en moet je analyseren waar het fout is gegaan. We hadden de wedstrijd sneller moeten doodmaken en hoe we de goals weggeven is frustrerend. In deze periode heb je echter geen tijd om lang stil te staan bij een winst of verlies, want de topwedstrijden volgen elkaar op.”

"Niet zenuwachtig"

“Er is altijd druk, of je nu 1, 3 of 9 punten voorstaat. Die druk blijft er tot je kampioen wordt, dan pas kan je openlijk genieten van de wedstrijden die je daarna nog moet spelen. Daar is niets aan veranderd: ik merk niet dat de spelers aan het bibberen zijn op training. We willen graag kampioen worden, ik zeker ook. Die druk is er al sinds de club bestaat, denk ik. De spelers en ik zijn niet zenuwachtig.”

“Het mooie van de play-offs is dat je elke week een aantal topwedstrijden hebt. Die kunnen altijd een invloed hebben op de stand. We moeten gewoon naar onszelf kijken en proberen winnen. We moeten nu nog niet gaan rekenen, het is nog maar speeldag 2 in PO I.”

De trainer kwam ook nog even terug op het ‘strafschoppentrauma’ van Anderlecht: “Bram is er enkele dagen echt doodziek van geweest. Je kan niet trainen op strafschoppen, dat blijf ik zeggen. Anderlecht en penalty’s is geen goed huwelijk, dat je er elf mist op een seizoen is belachelijk. Vanaf morgen wijzen we weer iemand nieuw aan als strafschoppennemer en hij krijgt dan alle vertrouwen van ons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties