Waasland-Beveren wint op eigen veld van KV Mechelen

Conrad Grayson
| 1 reacties

Waasland-Beveren wist na een flauwe eerste helft toch nog het spel naar zich toe te trekken en voor meer dreiging te zorgen. De thuisploeg scoorde in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd. KV Mechelen blijft met 1 op 6 achter na twee speeldagen in play-off II.

KV Mechelen begon gretig aan de wedstrijd met enkele goede kansen in de eerste tien minuten. De Mechelaars lieten duidelijk zien dat ze voor de drie punten kwamen. Waasland-Beveren begon afwachtend aan de wedstrijd met nauwelijks kansen.

Wesley Sonck wist na tien minuten een eerste keer voor dreiging te zorgen, maar het bleef bij een ongevaarlijke voorzet. Het typeerde ook de beginfase van Waasland-Beveren. KV Mechelen bleef gevaarlijk voor doel opduiken, maar zonder succes.

Een sterk KV Mechelen in de eerste helft

De West-Vlamingen probeerden naarmate de wedstrijd vorderde iets meer in het spel voor te komen, maar het was KV Mechelen dat domineerde en na 32 minuten de beste kans kreeg via Enevoldsen. Coosemans hield de stand op 0-0, dankzij een knappe redding.

Waasland-Beveren kwam op slag van rust even opzetten, maar het bleef slechts blij loze dreigementen. KV Mechelen nam wat gas terug en liet de thuisploeg in de wedstrijd komen.

Na de pauze kwam Waasland-Beveren veel sterker uit de kleedkamers. Dat resulteerde in een doelpunt in de 50ste minuut van Wesley Sonck. Sonck trapte op doel na een mooie combinatie met Sibum. De bal werd nog lichtjes afgeweken door een Mechelse voet, maar die kon niet verhinderen dat de bal in de verste hoek van het doel belandde.

Waasland-Beveren herpakt zich in de tweede helft

KV Mechelen ging nadien op zoek naar de aansluitingstreffer, zonder echte dreiging. Het spel ging snel op en neer. Waasland-Beveren bleef loeren op de counter, waardoor Sonck bijna zijn tweede doelpunt wist mee te pikken. Toch werd die kans afgevlagd wegens buitenspel.

In een verwoede poging om de bakens te verzetten, werd het spel van KV Mechelen slordiger door een veelvoud van slechte passes. In de slotfase kreeg KV Mechelen-speler De Petter nog rood voor een aanslag op de benen van Sibum.

Waasland-Beveren wist zich goed te herpakken en hield de drie punten in eigen huis. Het kreeg uiteindelijk nog de beste kansen in de tweede helft via snel opgezette counters. KV Mechelen bleef met lege handen achter en haalde slechts één punt uit twee ontmoetingen.