Meunier: "Geen fan van play-offs"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 48 reacties
Meunier: "Geen fan van play-offs"
Foto: © SC

Club Brugge trekt komende zondag na een drie op zes richting Brussel voor de topper tegen RSC Anderlecht. Blauw-zwart doet er best aan de drie punten te pakken om uitzicht te houden op een Champions League-ticket.

Club volgt momenteel op vijf punten van leider Anderlecht. Bij winst in het Astridpark is alles opnieuw mogelijk voor de West-Vlamingen. En dat terwijl blauw-zwart enkele weken geleden nog plat op de buik lag. “Het klopt dat we door het play-offsysteem opnieuw meespelen voor de prijzen”, vertelt Thomas Meunier op de website van blauw-zwart. “Nochtans ben ik geen fan van de competitieformule. Geef mij maar een vorm zoals in Engeland of Duitsland. Het systeem in België is niet eerlijk voor alle ploegen. Al zullen we er natuurlijk proberen gebruik van te maken om Anderlecht alsnog van hun troon te stoten.”

Twee seizoenen geleden speelde Meunier nog in derde klasse bij Virton. Tegenwoordig strijdt hij om de knikkers op het hoogste niveau. “Het verschil tussen eerste en derde klasse is ongelooflijk groot. Ik heb op alle vlakken vooruitgang geboekt.”

Club-trainer Juan Carlos Garrido schoolde Meunier om van flankaanvaller tot flankverdediger. “De coach heeft een visie”, benadrukt Meunier. “Elke speler weet precies wat er van hem verwacht wordt. Ook Philippe Clement (de assistent-trainer van Club, nvdr.) heeft me met zijn tips en ervaring geholpen tijdens mijn omschakeling naar het verdedigende compartiment.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties