Interview Blondelle: "Misschien kan ik ooit nog naar subtopper"

Blondelle: "Misschien kan ik ooit nog naar subtopper"
Foto: © SC

Siebe Blondelle is één van de jongens bij Waasland- Beveren waar momenteel mee gepraat wordt over een verlengd verblijf. De middenvelder heeft er een goed oog in, maar spreekt ook niet meer voor zijn beurt, want zijn carrière bekijkt hij nu seizoen per seizoen.

Siebe, je contractbesprekingen zijn bezig. Hoe verloopt het?

"Ik had nog een optie in mijn contract, maar Waasland-Beveren wou liever over een nieuw contract spreken. De onderhandelingen zijn nog maar net opgestart en dus veel kan ik nog niet zeggen. Maar ik denk wel dat het in orde zal komen, al kan er in voetbal veel gebeuren en wil ik niet op de zaken vooruit lopen."

Glen De Boeck heeft alvast vertrouwen in jou.

"Ik denk het wel. De trainer heeft aangegeven dat hij met mij door wil. Ik denk ook dat ik geen slecht seizoen speelde en zelf wil ik ook graag blijven. Waasland-Beveren heeft alle potentieel om een stabiele eersteklasser te worden."

Hoe belangrijk was de aanwezigheid van Glen De Boeck voor jou?

"Een trainer die het ziet zitten met jou is altijd belangrijk. Ik heb wel geleerd daar niet te veel meer op te bouwen, want een trainer is ook een passant. Maar eerlijk, De Boeck heeft me verbaasd door wat hij op enkele weken bewerkstelligde met de ploeg. Het is een plezier om met hem te werken."

Hij veranderde je ook van verdediger naar middenvelder.

"Onder Denis van Wijk had ik bij Bergen ook wel al als middenvelder gespeeld. Maar De Boeck ziet mij echt beter renderen op die positie. In het begin van het seizoen speelde ik ook in de verdediging, maar sinds ik op het middenveld speel zijn we punten beginnen pakken en dus bleef ik staan."

Zie je jezelf nu als verdediger of middenvelder?

"Moeilijk. Als verdedigende middenvelder (lacht). Ik vind het nog altijd moeilijk om te zeggen. Ik heb heel mijn leven als verdediger gespeeld en nu de laatste twee jaar als middenvelder soms. Ik begin te groeien op die positie en ik vind het er leuk spelen."

Die PO II? Is dat voorbereiding op volgend seizoen of toch nog het onderste uit de kan halen?

"Kijk, ons seizoen is al geslaag doordat we gered zijn. Maar nu willen we nog zoveel mogelijk matchen winnen. Dat is het leuke aan dat PO-systeem. Ondanks een moeilijk seizoen hebben we nog iets om voor te spelen. Ik zeg niet dat we voor Europees gaan, maar we kunnen onze supporters wel nog enkele leuke matchen geven."

Jijzelf wordt er volgende week 27. Tevreden over je carrière?

"Ik heb soms wel wat pech gehad. Toen ik op mijn 19de bij Vitesse in de ploeg stond, dacht ik dat ik vertrokken was voor een mooie carrière. Daarna heb ik misschien wat foute keuzes gemaakt. Met Dender degradeerde ik uit eerste en dat geeft toch een wrang gevoel. En daarnaast waren er nog extrasportieve problemen. Toen ik met Dender in tweede zat, kon ik ook niet direct weg omdat ik nog een contract had. Dat was wel een moeilijke periode."

"Bergen was dan weer wel de goeie keuze. Ze verlengden mijn contract niet omdat ze met andere spelers bezig waren, maar ik speelde er toch enkele goede seizoenen. Het gaat nu weer allemaal in stijgende lijn en over dit seizoen mag ik toch ook tevreden zijn."

Wat wil je er nog uithalen?

"Zoveel mogelijk, maar ik ben er niet echt meer mee bezig. Als ik goed speel, komt er misschien nog de kans om naar een subtopper te trekken. Mijn beste jaren komen er nu aan hé. Maar ik wil me daar niet te veel op focussen. Van seizoen tot seizoen en wat komt, dat komt. Maar natuurlijk hoop ik er wel nog op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties