Interview Dury: "Focus op Zulte Waregem houden"

Dury: "Focus op Zulte Waregem houden"
Foto: © SC

Zulte Waregem krijgt vanavond voor de vierde keer dit seizoen de kans om aan de leiding te komen van de competitie. Dan moet het wel winnen van Standard en dat is geen makkelijke opdracht. Dat weet ook coach Francky Dury.

Aernout Van Lindt in Waregem

Dat het de vorige keren niet lukte om de leiderspositie te nemen, heeft volgens de trainer niet met druk te maken: “Zeker de match tegen Genk had absoluut niets met druk te maken. We hebben vorige week zeer goed gespeeld en wilden echt winnen. Het heeft soms ook wat met geluk te maken, zie ook de wedstrijd tegen Mechelen waar Pacovski ongeveer zijn selectie voor Macedonië binnenhaalt.”

“Misschien zijn we al over ons dipje heen”

“Het is aan de spelers om hun ambitie kenbaar te maken. Zij hebben 100% het vertrouwen. We hebben veel ambitie, maar we mogen die ambitie niet laten leiden door externen. Ik denk dat Mbaye Leye de ambitie na de wedstrijd op Genk goed in woorden heeft omgezet.”

“Hoe meer punten je pakt, hoe dichter je bij een titel komt. Je verwacht toch niet dat een speler na een goede wedstrijd op Genk gaat zeggen dat hij niet aan de titel denkt en zich slecht voelt?”

“De match in Genk was zeer moeilijk, maar we hebben daar echt heel sterk gespeeld. Ik vreesde voor een minder moment, maar misschien zijn we al over ons dipje heen en gaat het nu weer in stijgende lijn”, refereerde de coach naar de wedstrijden tegen Mechelen en Charleroi.

“Strijd om het middenveld”

“Standard is aan een sterke reeks bezig. Op verplaatsing hebben ze al lang niet meer verloren. Ze staan stevig en hebben vorige week Club Brugge uit balans gekregen. De hele ploeg staat goed en met Vainqueur hebben ze iemand die enorm in vorm is.”

“Buyens en Vainqueur aan de ene kant en Malanda en Delaplace aan de andere kant, het zijn allemaal jagende spelers. De kans bestaat dus inderdaad dat het een strijd om het middenveld wordt.”

“Winnen zou ons gevoel wel nog sterker en beter maken. We zouden een kloof met Standard kunnen slaan. Toch kijk ik niet naar Standard. Ik wil de focus op Zulte Waregem houden en wil gewoon winnen. Dan doen we altijd een goede zaak.”

“Thuismatchen zullen verschil maken”

“Het is opvallend hoe de play-offs zich voorlopig ontwikkelen. De ploegen die op verplaatsing spelen zetten een organisatie neer en het is moeilijk voor thuisploegen om zowel het initiatief te nemen en ook nog de organisatie goed te houden.”

Tot slot vatte Dury de situatie ook nog eens samen in Ronde Van Vlaanderen-taal: “We zitten nu in de eerste van de drie lussen op de Oude Kwaremont. We zijn geen topfavoriet voor de titel, dus vragen we ons nu af of we moeten blijven zitten of toch proberen weg te springen.”

Straks lees je hier op Voetbalkrant nog wat Mbaye Leye onder andere van de wedstrijd tegen Standard denkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties