Van den Brom: "De honger is groot bij Mbokani"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 25 reacties
Van den Brom: "De honger is groot bij Mbokani"
Foto: © SC

Komende zondag staat de altijd beladen topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge op het programma. Na een één op zes is paars-wit het aan zijn status verplicht om te oogsten. "Ik reken op de drie punten", aldus coach John van den Brom.

Cédric De Volder in Anderlecht

Anderlecht begon met een valse noot aan play-off I en zag de opgebouwde voorsprong zienderogen slinken. Club Brugge, dat enkele weken geleden nog compleet afgeschreven leek, staat inmiddels al op vijf punten van de leider. Datzelfde blauw-zwart komt zondag op bezoek in het Astridpark. Anderlecht-trainer John van den Brom houdt echter geen rekening met puntenverlies. “We moeten zondag simpelweg de drie punten pakken. Het team nam een valse start in de play-offs, maar ik merk op training dat het vertrouwen nog steeds aanwezig is. Ik reken nu op een zes op zes in de thuiswedstrijden tegen Club en Lokeren.”

“Ik ben me er echter van bewust dat ons geen gemakkelijke opdracht wacht”, gaat de Nederlander verder. “Brugge speelt vrijuit na de ruime winst van vorig weekend op Daknam. Maar ze spelen ook voor hun laatste kans. En daarvan moeten wij profiteren om ze uit de titelrace te knikkeren. Bij verlies is het voor Club Brugge over.”

"Club Brugge speelt voor hun laatste kans. Bij verlies is het over"

De voorbije weken viel het op dat van den Brom Dennis Praet en Massimo Bruno opvallend vaak liet verkommeren op de bank. Naar eigen zeggen ontbrak het de youngsters aan scherpte. “Ik vond dat hun fysieke paraatheid niet meer daar was”, legt de ex-Ajacied uit. “Dat is ook normaal voor jongens van hun leeftijd. Maar ik heb de voorbije dagen op training gemerkt dat ze allebei klaar zijn om opnieuw voorop te gaan in de strijd.”

In de reguliere competitie stuurde de landskampioen Club Brugge terug naar West-Vlaanderen met 6-1. “Dat telt nu niet meer”, is de oefenmeester van Anderlecht duidelijk. “Brugge is trouwens ook de ploeg van toen niet meer. Inmiddels is er nieuwe trainer en wordt er een met een ander systeem gevoetbald.”

"Het ontbrak Praet en Bruno aan scherpte. Maar dat is normaal voor jongens van hun leeftijd"

Het moet gezegd dat van den Brom op een meesterlijke wijze omgaat met de druk. Menig Anderlecht-coach kende al momenten van zwakte onder de last die gepaard gaat met de job. “Die zogenaamde druk doet me weinig. Ik speel geen toneel en probeer gewoon mezelf te blijven. Als het slecht is, dan zeg ik het gewoon. Ik wist trouwens op voorhand dat je in Anderlecht de titel moet pakken.”

Paars-wit kan komende zondag rekenen op een extra troef. Dieumerci Mbokani, die dit seizoen al goed was voor zeventien doelpunten, is terug speelgerechtigd na een schorsing van vier speeldagen. “Dieu is een enorm belangrijke speler voor het team”, geeft de T1 van RSCA aan. “Er ligt nu druk op zijn schouders maar Mbokani kan er als geen ander mee om. Ik merk bovendien dat hij sinds de start van de play-offs traint alsof hij iedere week een topwedstrijd moet spelen. De honger is groot en daar kan ik alleen maar blij om zijn.”

"Druk? Ik speel geen toneel. Als het slecht is, dan zeg ik het gewoon"

John Van den Brom kan rekenen op zijn voltallige kern in de aanloop naar het duel met Club Brugge. Enkel Ronald Vargas is nog niet speelklaar. Samuel Armenteros is dan weer naar de B-kern verwezen en zal ook niet in actie komen tegen blauw-zwart. Guillaume Gillet is nog steeds geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties