Bayern plaatst zich voor de finale van de beker van Duitsland

Conrad Grayson
| 3 reacties

Bayern München heeft zich geplaatst voor de finale van de beker van Duitsland. Het won op eigen veld met 6-1 van een niet al te sterk Wolfsburg.

Bayern begon sterk aan de wedstrijd. Schweinsteiger kon in de 10e minuut dan ook een eerste keer voor gevaar zorgen, maar de Duitser besloot naast.

Wolfsburg moest het spel ondergaan en betaalde in de 17e minuut ook al meteen de prijs voor haar defensieve spel. De score in de Allianz Arena werd geopend door wie anders dan de Kroaat Mario Mandžukić, via een assist van Arjen Robben.

Een sterk Bayern

Toch kwam Wolfsburg af en toe gevaarlijk opzetten. Zo kregen ze tien minuten na het eerste doelpunt een mooie kans op de gelijkmaker, maar Bayern-verdediger Dante kon de bal nog net blokkeren.

Arjen Robben bracht in de 37ste minuut de 2-0 op het scorebord, met een mooie voorzet van de Zwitser Xherdan Shaqiri.

De wedstrijd leek op dat moment gespeeld, maar daar dacht de Braziliaan Diego van Wolfsburg anders over. Hij bracht met de aansluitingstreffer op slag van rust weer hoop in de wedstrijd voor de bezoekers.

Een wervelende Gomez

Na de koffie was het al Bayern dat de klok sloeg. Shaqiri prikte in de 53ste minuut al meteen een doelpunt binnen, op een assist van Arjen Robben die toch een erg goede wedstrijd speelde.

De kansen stapelden zich op, maar de vierde treffer bleef uit voor de thuisploeg.

Mario Gomez kwam er in de 77ste minuut nog in voor Mandžukić. De Duitser met Spaanse roots liet met maar liefst drie doelpunten in de slotfase zien dat hij niet thuishoort op de bank.

De wedstrijd eindigde op 6-1. Bayern kwalificeerde zich op die manier voor de finale van de beker van Duitsland.