Reactie D'Haene: "Een 9 in de krant voor Leye"

D'Haene: "Een 9 in de krant voor Leye"
Foto: © SC

Zulte Waregem won met 3-4 op het veld van Club Brugge. Daarmee pakt het plek twee terug in de stand en mag het dromen van de leidersplaats, waar het zondag mag voor spelen. Verdediger Karel D'Haene vond het een sterke collectieve prestatie, met een uitschieter van Mbaye Leye.

Aernout Van Lindt in Brugge

“We kregen tot hiertoe iets te weinig punten voor ons spel. Nu hebben we eindelijk een driepunter beet. Onze prestatie was fantastisch. Het was een complete match van het team. Nu heb je het gevoel dat de play-offs bezig zijn.”

“Even was het doemscenario van vorige week terug dichtbij, zeker toen het publiek er op het einde nog eens ging achter staan. We hebben de punten toch kunnen meenemen. Dit toont dat we de knop na de tegenslag van het voorbije weekend snel hebben kunnen omdraaien.”

Ook D’Haene zag in dat Mbaye Leye vandaag in een begenadigde dag was: “Hij was heel sterk. Dit was een fenomenale match van hem, en dat moet een 9 zijn in de krant. Maar het collectief was vandaag ook sterk.”

Nu is het uitkijken naar zondag voor de spelers van Zulte Waregem, die daar kunnen spelen voor plaats 1 in het klassement. “Het zal snel zondag zijn, want er zitten maar twee dagen tussen. Het is prachtig dat we zondag meedoen voor plaats 1, want dan kan het nog mooier worden. Toch moeten we al genieten van dit moment. We zijn nog niet moe, iedereen is fris en scherp dus het kan leuk worden zondag.”

“We wisten dat we met een 6 op 6 op kop konden komen, dus we zitten al een beetje te denken aan zondag. Toch kunnen we de stress makkelijk afwenden. Ik denk dat we er op een goede manier mee bezig zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties