Laquait na zege tegen PSG: "Nu of nooit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Laquait na zege tegen PSG: "Nu of nooit"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bertrand Laquait knikkerde woensdag met het bescheiden Evian Paris Saint-Germain uit de Franse beker. "Het is nu of nooit om een prijs te pakken", aldus de doelman.

De Belgische voetballiefhebber kent Laquait nog van bij Sporting Charleroi. De Franse doelman stond tussen 2002 en 2009 (met een tussenstop bij het Spaanse Recreativo Huelva, nvdr.) tussen de palen op Mambourg. Tegenwoordig verdedigt Laquait het doel bij het Franse Evian.

Afgelopen woensdag beleefde de 36-jarige goalie één van de hoogtepunten uit zijn carrière. Zijn ploeg won na strafschoppen van PSG. Op de koop toe pakte hij een strafschop van Zlatan Ibrahimovic. “Het belangrijkste blijft natuurlijk de kwalificatie”, aldus een nuchtere Laquait in La Dernière Heure. “Maar het stoppen van een strafschop van Zlatan is de kers op de taart. Ik anticipeerde op zijn aanloop. En dat alles na het mistasten van afgelopen weekend in de competitie.”

In de halve finale ontmoet Evian Lorient. Laquait droom echter al van de eindstrijd. “Het is nu of nooit om de finale te spelen in het Stade de France. En ook om een prijs te pakken. Het geluk staat alleszins aan onze zijde”, besluit de doelman. “In de eerste ronde kropen we door het oog van de naald tegen Amiens. En kijk nu eens. Maar het behoud is nu eerst en vooral het belangrijkste doel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties