Reactie Buffel: "Zeker niet onze minste wedstrijd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Buffel: "Zeker niet onze minste wedstrijd"
Foto: © SC

Door de nederlaag tegen Club Brugge kijkt KRC Genk tegen een nul op zes aan. De Limburgers moeten nog serieus aan de bak om een Europees ticket te bemachtigen. "Maar ik zie geen reden tot paniek", aldus Thomas Buffel.

Blauw-zwart ging met 0-2 winnen in de Cristal Arena. “Maar dat tweede doelpunt moet je eigenlijk niet meetellen”, vertelt Thomas Buffel in Het Nieuwsblad. “We gingen in de slotfase nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Dan is het niet meer dan normaal dat je achteraan ruimte weggeeft.”

Net als op Sclessin was Genk zeker niet de mindere ploeg. Toch staan de Limburgers met nul op zes. “Ik ga nu niet vertellen dat we een superwedstrijd hebben gespeeld”, vervolgt een eerlijke flankaanvaller. “Maar het was zeker niet onze minste wedstrijd. We drukten Club bij momenten helemaal weg. Maar net als tegen Standard wordt de meest aanvallende ploeg niet beloond.”

Toch zoekt de ex-speler van onder andere Feyenoord geen excuses. “In de eerste helft brachten we onszelf in de problemen met slordig spel. Al weet je dat je op een counter kan botsen als je dominant probeert te voetballen. We komen ook iedere wedstrijd op achterstand. Dat moet er zeker uit. Maar ik zie nog geen reden tot paniek. Ik ben er zeker van dat we in de volgende wedstrijden punten zullen pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties