Kortrijk mag drie punten behouden

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 38 reacties
Kortrijk mag drie punten behouden
Foto: © SC

KV Kortrijk krijgt geen puntenaftrek voor de invalbeurt van Brecht Dejaegere tegen Bergen. De middenvelder stond niet op het wedstrijdblad, maar voetbalde toch enkele minuten mee.

Door een menselijke fout van de Kortrijkse wedstrijdafgevaardigde stond niet Brecht Dejaegere maar Landry Mulemo op het scheidsrechtersblad voor de wedstrijd tussen De Kerels en Bergen. Volgens het reglement mag een speler die niet op het scheidsrechtersblad staat, niet aantreden. Enig probleem: enkele minuten voor affluiten viel Dejaegere toch in. En dus riskeerde KVK, die de wedstrijd relatief gemakkelijk won met 3-0, drie punten te verliezen.

De Geschillencommissie van de KBVB heeft echter beslist dat het resultaat van de wedstrijd ongewijzigd blijft en dat KVK de drie punten mag behouden. Bergen speelde overigens een mooie rol in het verhaal. De Draken dienden geen klacht in omdat het optreden van Dejaegere geen invloed heeft gehad op het resultaat. Ook KAA Gent, dat zich betrokken partij had gesteld, is wellicht tevreden met de uitspraak. De Buffalo’s staan aan de leiding in de poule en zien zo de kansen op winst aanzienlijk stijgen.

KVK moet voor de begane overtreding een boete betalen van honderd euro. Een bedrag waar ze in West-Vlaanderen wellicht niet wakker van liggen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties