"Anderlecht betaalde te veel voor Acheampong"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 10 reacties
"Anderlecht betaalde te veel voor Acheampong"
Foto: © SC

RSC Anderlecht betaalde één miljoen euro om Frank Acheampong definitief naar Brussel te halen. "Maar voor 400.000 euro was het wellicht ook gelukt", aldus Robert Procureur.

België maakte kennis met Acheampong door zijn twee doelpunten in de finale van het prestigieuze Italiaanse jeugdtoernooi van Viareggio. De 19-jarige Ghanees was op dat moment op huurbasis in het Astridpark. Paars-wit lichtte ondertussen de optie op het talent. Het betaalde één miljoen euro aan het Thaïse Buriram United, een recordbedrag in Thailand.

En dat is te veel volgens Procureur. De technisch directeur van BEC Tero Sasana (de club waar Stéphane Demol begin deze week werd ontslagen, nvdr.) werkt al jaren in Thailand. “Acheampong is een razendsnelle flankspeler die gemakkelijk scoort. Zijn techniek is goed, maar niet buitengewoon. Eerder mislukte de Ghanees al op proef bij het Schotse Celtic.”

“Anderlecht had een betere deal kunnen beklinken als ze zelf naar Thailand waren gereisd”, besluit Procureur in Sport/Voetbalmagazine. “Voor 400.000 euro hadden ze hem zeker kunnen inlijven. Maar ze kozen voor een andere weg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties