Interview Arzo: "Eerste doel in zicht"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Arzo: "Eerste doel in zicht"
Foto: © SC

Het goede weer én de goede resultaten hebben een positief effect op Cesar Arzo. De Spaanse centrale verdediger van AA Gent straalt dezer dagen. Zaterdag kan Gent groep A van play- off II winnen. "We kunnen toch nog wat glans aan dit seizoen geven."

Door Sander De Graeve

“Als we play-off II winnen, is het volgens mij een redelijk normaal seizoen geweest. Als we dan nog dat Europese ticket halen, dat zou schitterend zijn. Zeker na het seizoen dat we kenden”, aldus Arzo in een gesprek met Voetbalkrant.com. AA Gent is alvast op de goede weg. De troepen van Fernandez haalden tien op twaalf en staan aan kop in groep A van play-off II.

César, ben je overtuigd van de winstkansen van Gent zaterdag?        

“Ja, we komen erg in de buurt van onze eerste doelstelling namelijk de groepswinst. We zitten ook in een goede flow. We zijn favoriet, volgens mij, ook omdat we thuis spelen. We waren ook al favoriet van voor de aanvang van play-off II. Ik merk het aan hoe ploegen tegen ons spelen, het is helemaal anders dan in het reguliere seizoen. Er wordt tegen ons veel defensiever gespeeld nu. Het is normaal, één verliespartij in zo’n kleine groep maakt een groot verschil.”

Is er een ploeg uit groep B die je wil vermijden?

“Goh, ze spelen allemaal gelijkaardig voetbal. Ze zijn fysiek erg sterk en spelen ook navenant. Als we daar geraken, maakt het niet uit tegen wie we uitkomen. Het zal sowieso een erg moeilijke wedstrijd worden, dat staat buiten kijf. Tegen Mechelen hadden we het in het reguliere seizoen wel twee keer erg moeilijk.”

Indien jullie die klip ook omzeilen, wacht een ploeg uit play-off I. Volg je die van nabij?

“Ja, het is een erg gekke play-off I dit jaar. Dit maakte ik nooit eerder mee. Er worden erg rare resultaten geboekt. Al die thuismatchen die verloren gaan, dat gaat er bij mij niet in. Als je voor het kampioenschap strijdt, moet je toch minstens die thuismatchen winnen? Iedereen speelt ook erg offensief, niemand lijkt zich te concentreren op het behalen van een clean sheet. In België kan alles gebeuren, maar ik zie de ploeg die uit play-off I komt nog steeds als favoriet tegen een team uit play-off II. Ze eindigden niet voor niets bij de bovenste zes.”

Welke van die ploegen wil je dan tegenkomen in die finale?

“Weet je, als we het halen, mag je me dat nog eens vragen (lacht).”

Het zou toch geweldig zijn om Europees te spelen in het nieuwe stadion?

“Dat is waar, maar ik wil toch niet te ver vooruit kijken. Ik wil niet pessimistisch zijn, maar realistisch. We hebben echt nog een lange weg te gaan en het zal echt niet van de poes zijn. Als we het halen, is dat natuurlijk fantastisch.”

Je bent er volgend seizoen toch nog bij?

“Ik heb nog een contract en ik ben hier erg gelukkig. Ik hou van het leven hier in Gent. Nu is zelfs het weer aan het verbeteren. Je hebt natuurlijk altijd ups & downs in het voetbal. Momenteel zitten we bij die eerste. Het team speelt goed en het vertrouwen is groot.

Je was de eerste van de Spanjaarden bij Gent. Ben je tevreden dat er nog landgenoten bijkwamen?

“Dat stemt me tevreden. Het is goed om mensen rond je te hebben die op dezelfde manier denken en dezelfde gewoonten hebben. Het is een stukje thuis weg van huis. We komen vaak samen om naar een voetbalmatch te kijken. Zo keken we deze week naar Barcelona, dat was echt dramatisch. Of ik fan ben van Barcelona? Ik ben fan van de Buffalo’s (lacht).”

Bij Gent was je dit seizoen de constante factor in de verdediging. Je speelde samen met zowel Nahayo, Melli en Zukanovic. Kan je die drie collega’s vergelijken?

“Het zijn stuk voor stuk steengoede voetballers, maar ieder heeft zo z’n sterke punten. Melli is bijvoorbeeld erg sterk in de onderschepping en wint veel duels. Nahayo is dan weer beresterk in de lucht. Zukanovic onderscheidt zich ten slotte door zijn goede linker en zijn precieze passing. Ik ben erg blij dat ik complementair ben met alle drie. Ik kan met gelijk wie van hen een solide centrale defensie vormen.

Naast wie voel je je het meest op je gemak?

“Daar heb ik geen voorkeur in. Vorig jaar speelde ik vaak naast Melli en draaiden we een goed seizoen. Dit jaar speelde ik naast verschillende centrale verdedigers en kunnen we ook nog iets van ons seizoen maken. Melli zit nu wel in een moeilijke situatie. Zijn contract loopt af en hij komt niet meer aan spelen toe.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21570 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties