Interview "Club heeft dankzij zege een streepje voor"

"Club heeft dankzij zege een streepje voor"
Foto: © SC

Zondag wordt de klassieker Club Brugge-Anderlecht gespeeld. Naast de traditiegetrouwe emotie die vasthangt aan de wedstrijd kan het ook voor de zoveelste koerswijziging in deze play-offs zorgen. "Wie durft nog iets voorspellen?", vragen Geert De Vlieger en Hugo Broos zich in koor af.

Vraag aan eender welke neutrale toeschouwer wie zondag het laken naar zich toe zal trekken en ze antwoorden allemaal hetzelfde: 'Wie kan dat nog zeggen?' Zelfs doorwinterde analisten als Hugo Broos en Geert De Vlieger, beiden met een verleden bij de twee clubs, weten het niet meer. "Who knows?", lacht De Vlieger als we hem de vraag stellen. "Er is maar één conclusie die we uit deze play-offs kunnen trekken: we weten niet welke kant het zal opgaan. Al heeft Club wel vertrouwen getankt, maar voor Anderlecht moet het nu echt wel gaan gebeuren. Ik kan me niet inbeelden dat ze niet gemotiveerd gaan zijn."

Broos: "Ik geef Club het mentale voordeel"
De Vlieger: "Voor Anderlecht moet het nu gaan gebeuren"

En daar treedt Hugo Broos hem in bij. "Ik durf niks meer voorspellen. Al geef ik Club Brugge zondag wel het mentale voordeel. Zij nemen toch een overwinning mee uit hun laatste wedstrijd terwijl Anderlecht de rug weer moet rechten na een nederlaag. Maar wie weet speelt Anderlecht zondag wel weer heel gemotiveerd en gaan ze er vol voor. Als die kwaliteiten naar boven komen, hebben ze veel kans. Maar Club krijgt van mij dus een streepje voor."

Het wisselvallige parcours bij de twee grootmachten blijft toch de debatten beheersen. "Met de investeringen die Club Brugge gedaan heeft, zijn ze normaal toch verplicht om mee te doen voor de titel", vindt Broos. "Club Brugge is echter al heel het seizoen wisselvallig", vult De Vlieger aan. "We dachten dat Garrido zijn vaste team gevonden had en vertrokken was. Maar dat bleek niet zo te zijn. Kijk, Anderlecht heeft in deze play-offs al goeie momenten gehad zoals tegen Brugge, Genk en Lokeren, maar kon geen constante in zijn prestaties leggen. Als ze nu dat niveau kunnen terugvinden en aanhouden dan zijn ze voor mij nog altijd dé titelkandidaat", aldus de ex-doelman.

Broos: "Eigenlijk moet Club na al die investeringen altijd meedoen voor de titel"
De Vlieger: "Jovanovic, Biglia en Mbokani moeten het gaan tonen"

Broos en De Vlieger kunnen allebei een woordje meepraten over de druk bij beide clubs. "Bij Anderlecht zal die wel veel groter zijn", zegt De Vlieger met klem. "Bij Club hebben ze niet meer de verwachting om kampioen te spelen. Anderlecht heeft snel die handschoen opgenomen. En terecht! Maar nu moeten ze het wel waarmaken." "Na dertig speeldagen moest Anderlecht eigenlijk met de vingers in de neus kampioen worden", knikt Broos als we hem daarmee confronteren. "Ik denk dat het veel erger voor Anderlecht zal zijn als ze geen kampioen worden dan voor Brugge."

Volgens De Vlieger moeten de echte vedetten bij Anderlecht nu opstaan. "Jovanovic, Mbokani, Biglia, die kunnen het verschil maken. Als zij hun hoogste niveau halen, trekken ze de rest mee. Het wordt ook tijd dat ze dat laten zien. Ik blijf geloven in Anderlecht. Zij hebben de grootste kwaliteiten, maar voorlopig lijkt het wel dat Zulte Waregem de beste ploeg heeft", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties