Romario en Pelé vechten verbaal oorlogje uit

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Romario en Pelé vechten verbaal oorlogje uit
Foto: © SC

Pelé en Romario zijn nog maar eens een verbaal oorlogje gestart. Het is de zoveelste polemiek in de vete die beide Brazilianen delen.

Pelé en Romario zijn allebei Braziliaanse voetballegendes. Maar daar eindigt de positieve noot dan ook. Beide heren vechten immers al jaren een woordenoorlogje uit. Slagveld bij uitstek: de media.

In deze episode staat de mening van Pelé (foto) centraal. De gewezen topvoetballer liet zich ontvallen dat het recente succes van de Seleçao (bijnaam van het Braziliaan nationaal elftal, nvdr.) te danken is aan het aantal spelers die bij het Braziliaanse Corinthians onder contract liggen.

Romario reageerde daarop prompt en bestempelde zijn landgenoot als een domkop. “Als die man niet praat, is het een poëet. Hij kraamt immers enkel onzin uit”, voegde de ex-speler van onder andere PSV en FC Barcelona er fijntjes aan toe.

De soapserie was echter nog niet ten einde. “Ik ben altijd katholiek geweest. God zegt dat we de onwetenden moeten vergeven, dus doe ik dat”, sneerde Pelé.

“Ik geloof niet dat hij zo katholiek is als hij beweert”, neemt Romario als laatste het woord. “In dat geval zou hij de dood van zijn dochter wel erkend hebben door naar de begrafenis te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties