Reactie Dejaegere: "Na pauze liep het nochtans beter"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Dejaegere: "Na pauze liep het nochtans beter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk ging vanavond met 1-0 onderuit in het Jules Ottenstadion. De West-Vlamingen hadden lang uitzicht op een puntje, maar Ilombe Mboyo besliste daar uiteindelijk anders over.

Cédric De Volder in Gent

KV Kortrijk moest winnen om nog een waterkansje te behouden op poulewinst. Met een heerlijke krulbal van Mboyo werden de West-Vlamingen meteen veroordeeld tot een derde stek. “We wisten op voorhand dat de aanvoerder van Gent een taaie klant zou zijn”, vertelt Brecht Dejaegere. “Hij is een heel krachtige aanvaller die ook over een uitstekende techniek beschikt. Hij is niet voor niets zo belangrijk voor Gent.”

Ondanks het verlies was de middenvelder niet helemaal ontevreden over de wedstrijd. “In de eerste helft was het nog wat zoeken (Dejaegere startte voor het eerst in de basis sinds zijn enkelblessure, nvdr.). Bovendien zag ik weinig ballen waardoor het moeilijk is om goed in de wedstrijd te zitten. Maar na de pauze liep het nochtans beter. We kregen bovendien nog enkele kansjes. Het is dan ook een jammere zaak dat we puntenloos naar huis moeten.”

Geen tijdwinst

In de tweede helft leek het alsof de Kortrijkzanen genoegen namen met een gelijkspel. Scheidsrechter Wim Smet moest Darren Keet zelfs aanmanen om het allemaal iets sneller te doen. “Ik denk niet dat het de bedoeling was om tijd te winnen”, verdedigt Dejaegere de goalie. “Gent zette ons op dat moment onder hevige druk. Keet wilde er gewoon voor zorgen dat het team eventjes kon uitblazen. Hij speelde overigens een uitstekende partij.”

Volgend weekend ontvangen De Kerels Lierse. Een wedstrijd zonder enige inzet. Toch wil de middenvelder een mooi punt zetten achter het seizoen. “Het klopt dat de wedstrijd tegen Lierse van geen tel meer is”, besluit Dejaegere. “Maar dat betekent niet dat we de wedstrijd niet willen winnen. Bovendien moeten we ook de supporters nog een overwinning schenken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties